Nadstavba Niké EXZ finišuje, Piešťany sa predstavia v Ružomberku

feb 24, 2023 | SPRAVY | 0 comments

Nadstavbová skupina o 1. – 4. miesto v Niké extralige žien pomaly, ale isto finišuje. V predposlednom kole vycestujú Piešťanské Čajky na palubovku MBK Ružomberok. Súboj druhého s prvým je na programe v sobotu 25. februára o 17.00 h.

Zatiaľ čo úradujúci šampión už má istotu prvenstva po základnej časti a do play off pôjde ako nasadená jednotka, tak „Ruža“ má ešte o čo hrať. Vicemajster má ale všetko vo svojich rukách, v tabuľke je momentálne na druhom mieste, keď aj napriek prehre s Banskou Bystricou (51:64), si toto postavenie udržal vďaka lepšiemu skóre zo vzájomných zápasov. Ak nepríde k nejakému neočakávanému scenáru, tak v prípadnom semifinále so Sláviou bude mať dôležitú výhodu domáceho prostredia.

„Ružomberok veľmi dobre poznáme a vieme, čo od neho očakávať. Sú dravé, rýchle, agresívne a navyše u nich doma to určite nebude jednoduché. Naša koncentrácia musí teda pretrvávať celých 40 minút. Čaká nás náročný duel a preto verím, že sa nám podarí od prvej minúty naskočiť na naše tempo hry,“ uviedla Dominika Rusiňáková.

Ružomberok má zatiaľ v nadstavbe bilanciu 1-3, Piešťany ešte na domácej scéne v aktuálnom ročníku neprehrali. Bez problémov sa vyrovnali aj s odloženou dohrávkou, v Šamoríne triumfovali jednoznačne 112:34.

Repríza finále, respektíve súboj prvého s druhým, duel MBK Ružomberok – Piešťanské Čajky je na programe v sobotu 24. februára o 17.00 h. Ak chcete prísť povzbudiť naše basketbalistky, tak vstupné na zápas je 2€. Samozrejmosťou z tohto stretnutia bude štatistický prenosvideo prenos.

Foto: Ladislav Duračka