Záverečný test pred Federálnym pohárom a play off, Čajky privítajú doma Sláviu

mar 3, 2023 | SPRAVY | 0 comments

Piešťanské Čajky čaká záverečný zápas pred Federálnym pohárom a play off Niké extraligy žien. V poslednom stretnutí nadstavbovej skupiny o 1. – 4. miesto privítajú doma mimoriadne atraktívneho súpera, v sobotu 4. marca o 19.00 h nastúpia proti Slávii Banská Bystrica.

Ako vždy, najskôr sa pozrieme na to, ako sú na tom momentálne oba tímy. Čajky sú neohrozeným lídrom najvyššej súťaže, do play off pôjdu ako nasadená jednotka a pred svojimi fanúšikmi hrajú o to, aby vôbec prvýkrát v klubovej histórii mali bezchybnú základnú a nadstavbovú časť. Veľká motivácia pre tím trénera Petra Jankoviča, navyše pôjde o reprízu nedávneho finále Slovenského pohára. Pred týždňom sa im podarilo zvládnuť duel s Ružomberkom (79:59).

“V sobotu nás čaká posledný zápas nadstavbovej časti proti Banskej Bystrici. Súper sa posilnil pred play off o novú hráčku, takže tím bude opäť vyzerať úplne inak. My sa však musíme dívať hlavne na seba, hrať si svoj basketbal, to čo nás zdobilo celú sezónu. Na zápas sme sa pripravovali ako na každý iný a pevne verím, že diváci prídu a podporia nás na ceste za ďalším víťazstvom. Urobíme všetko, aby sme po stretnutí mohli byť spokojní,” prezradil tréner Peter Jankovič.

Bystrické „pumy“ hrajú ešte o prípadné druhé miesto v nadstavbovej časti a tak majú tiež o motiváciu postarané. Jedno je však isté, Slávia príde do kúpeľného mesta posilnená o zvučné meno. Na konci prestupového obdobia angažovala slovenskú reprezentantku Žofiu Hruščákovú. „Videla som, že so Šamorínom uhrali v pohode partiu, takisto s Ružomberkom, s ktorým už vyhrávajú pravidelne. Takže už len s Piešťanmi odohrať nejaké lepšie súboje, lebo si nemyslím, že toto družstvo by s nimi malo prehrávať o tridsať bodov, takže možno ich aj poraziť, veď prečo nie,“ zhodnotila najnovšia posila nedávne výkony tímu pre oficiálnu klubovú webstránku.

“Iný môže byť náš výkon. Ony nemajú čo meniť, budú hrať svoju hru, nátlakovú hru, ktorá na nás fungovala. My musíme určite zachytiť začiatok, lebo s tým máme v poslednej dobe problém, aby sme mohli hrať s nimi nejakú vyrovnanú partiu. Takže treba dobre začať a udržať s nimi tempo, aby bol zápas vyrovnanejší. Hlavne aby sa to ľuďom páčilo a aby sme sa my dokázali z toho zápasu pripraviť na tie, ktoré nás čakajú,” vyjadrila sa pred stretnutím trénerka Slávie Zuzana Žirková.

Banská Bystrica je najčastejším súperom Piešťan v aktuálnom ročníku, okrem ligy sa tieto dva tímy stretli aj v Eurocupe a tiež vo finále Slovenského pohára. Vo všetkých doterajších prípadoch boli úspešné Čajky. Či tomu bude tak aj teraz, to sa dozvieme v sobotu 4. marca od 19.00 h. Vstupné na tento atraktívny súboj je 5€, pokladňa Diplomat arény sa otvára hodinu pred zápasom. Kto si nemôže nájsť cestu do haly, tak pripravený je už tradične štatistický prenos a video prenos.

Foto: Lukáš Droppan