Z Federálneho pohára odchádzame s bronzovou medailou!

mar 12, 2023 | SPRAVY | 0 comments

Piešťanské Čajky neodchádzajú z druhej edície Federálneho pohára s prázdnymi rukami, podobne ako pred rokom, tak aj teraz v Hradci Králové si vybojovali bronz. V záverečnom vystúpení na turnaji triumfovali nad KP Brno a pred blížiacim sa play off tak absolvovali víťaznú previerku.

Rozbeh do stretnutia o tretie miesto bol z piešťanskej strany trochu pomalší, ale súper z Brna sa našťastie nedokázal bodovo chytiť. Navrátilec do zostavy, Ana Mandičová, sa od prvej minúty strelecky rozbehla a mala významný podiel na 10-bodovej šnúre svojho tímu. Navyše im KP ponúkalo druhé šance, respektíve bolo nedisciplinované a už po prvej štvrtine bol náskok výrazný – 23:11. Dvojciferné vedenie bolo v ďalšom priebehu stretnutia dôležité, pretože s brnenským náporom sa Čajky dokázali kedykoľvek efektívne vysporiadať. Hlavnou devízou bola kolektívna hra, disciplína a koncentrácia. Odmenou bol pohľad na tabulu po prvom polčase, svietilo tam priaznivé skóre 39:22.

Po prestávke prišiel nabudenejší súper, keď priebežne osekával z takmer 20-bodovej straty. Piešťany si ale strážili, aby z toho nebola nejaká väčšia dráma. Strelecky sa síce trápili, no oddychový čas pomohol k návratu k hre z prvého polčasu. Martišková s Mujovičovou zavelili k 8-bodovej šnúre a Čajky boli späť tam, kde potrebovali. Pred poslednou periódou vyhrávali 53:39. Záverečná štvrtina veľké bodové hody nepriniesla. Brno sa ešte snažilo zvrátiť fakt, že na podujatí skončí bez cenného kovu, ale zverenkyne trénera Petra Jankoviča skúsene bodovali, keď to bolo najviac potrebné. Emotívnejšiu koncovku už Piešťany ustáli a zaslúžene získali aj v druhom ročníku Federálneho pohára medailu.

Federálny pohár 2023 – o 3. miesto:

Piešťanské Čajky – KP Brno 64:59 (23:11, 16:11, 14:17, 11:20)

Čajky: Jurčenková a Mujovičová po 12, Jamesová 10, Mandičová 9, Andělová 6 (Martišková 13, Rusiňáková 2, Kraislová a Moravčíková 0)

Najviac bodov – Brno: Kopecká 14, Kopecká a Malíková po 11, Galíčková 10

TH: 22/14 – 11/9, Fauly: 17 – 21, Trojky: 6 – 4, Rozhodovali: Obertová, Scholzová, Fáber

Povedali po zápase:

Peter Jankovič, tréner Piešťan: „Myslím si, že prvý polčas sme zvládli bravúrne, ale v druhom už bolo vidieť, že nám došli sily. Už sme nedokázali behať, rozmýšľať a bolo toho na nás veľa. Žiaľ, ďalšie dve zranenia, čert nám bol dlžen tento turnaj, ale musíme sa s tým vysporiadať a hlavne sa potrebujeme dať zdravotne dokopy.“

Anna Jurčenková, hráčka Piešťan: „Bolo to emotívne a tvrdé. Dochádzali nám sily, žiaľ aj hráčky, keďže sa nám nanešťastie ďalšie dve zranili. Bolo nás už málo, ale fakt sme robili, čo sme mohli a dali sme do toho všetko. Teším sa, že sme to uhrali.“

Foto: Ladislav Duračka