Je tu play off! Čajky vo štvrťfinále proti „sovičkám“ z Banskej Bystrice

mar 14, 2023 | SPRAVY | 0 comments

Po Federálnom pohári začína pre Piešťanské Čajky kľúčová časť sezóny 2022/2023 – play off Niké extraligy žien. Vo štvrťfinále bude ich súperom tím BK ŠK UMB Banská Bystrica. Cesta za obhajobou titulu začína v Diplomat aréne v stredu 15. marca o 18.00 h. V článku vám prinášame viac o našom najbližšom súperovi a všetky podstatné termíny v play off.

Súboj prvého s posledným, to je stret Čajok so „sovičkami“. Piešťany na domácej scéne ešte v aktuálnom ročníku neprehrali žiaden zápas a radi by dotiahli túto sériu čo najďalej. Po náročnom Federálnom pohári sa musia rýchlo preladiť na začiatok štvrťfinálovej série play off Niké EXZ. „Dobre všetci vieme, aké sú asi papierové predpoklady. Musíme byť pripravení na zápas, hlavne fyzicky a mentálne. Baby si po Federálnom pohári potrebovali oddýchnuť a zregenerovať. V tomto čase už nejaké veľké tréningy nemajú význam. Treba tento týždeň zvládnuť, hrať sa bude v stredu a sobotu, dúfam, že len dva zápasy. Potom budeme čerpať sily na ďalšie kolo,“ uviedol pred začiatkom série tréner Peter Jankovič.

UMB Banská Bystrica obsadila v nadstavbovej časti 8. miesto, keď v celej základnej časti uhrala 3 víťazstvá. Piešťany zvládli oba doterajšie duely v tejto sezóne (107:35 a 108:33). „Tešíme sa na najdôležitejšiu časť sezóny, sme na ňu pripravené. V stredu nás čaká súper z Banskej Bystrice. UMB hrá agresívne. My nemôžeme nič podceniť a nechať na náhodu. Dúfam, že nás príde podporiť čo najviac našich fanúšikov. Sme za nich nesmierne vďační, s ich podporou sa nám hrá ľahšie,“ prezradila Terézia Kraislová.

  • Facebook

Jediným otáznikom pred stredajším stretnutím je zdravotný tím piešťanského kolektívu. Na Federálnom pohári nedohralo zápasy trio Nataša Taušová, Alica Moravčíková a ‘KJ’ Jamesová. O tom, kto bude k dispozícii, sa rozhodne tesne pred zápasom. Bude sa teda nejako meniť hra a taktika Čajok? „Určite nie. Som toho názoru, že máme na to hráčky, ktoré v týchto zápasoch môžu hrať. Samozrejme, mrzia ma zranenia Natašy Taušovej, Alicy Moravčíkovej a verím, že rýchlo späť bude aj ‘KJ’ Jamesová. Treba si oddýchnuť, aby sme boli pripravení na najdôležitejšiu časť sezóny,“ odpovedal Jankovič.

Zápas Piešťanských Čajok s BK ŠBK UMB Banská Bystrica začína v stredu 15. marca o 18.00 h. Pokladne Diplomat arény sa už tradične otvárajú hodinu pred začiatkom stretnutia. Vstupné na prvé kolo play off je 5 €. Kto má záujem sledovať štatistiky, tak ich nájde na tomto odkaze.

Štvrťfinále play off sa hrá na dva víťazné zápasy, súboj v Banskej Bystrici je na programe v sobotu 18. marca o 17.00 h, prípadný zápas č. 3 sa odohrá v stredu 22. marca o 18.00 h. V prípade postupu do semifinále bude ich súperom jeden z dvojice ŠBK Šamorín – YOUNG ANGELS Košice.

  • Facebook

Foto: Ladislav Duračka