Čajky môžu v sobotu uzatvoriť štvrťfinálovú sériu s UMB Banská Bystrica

mar 17, 2023 | SPRAVY | 0 comments

V sobotu 18. marca o 17.00 h pokračuje štvrťfinálová séria play off Niké EXZ medzi Piešťanskými Čajkami a BK ŠK UMB Banská Bystrica duelom na palubovke „sovičiek“. Pre Piešťany je to prvá možnosť ako uzatvoriť túto sériu a vybojovať si postup do zápasov o ligové medaily v sezóne 2022/2023.

Úradujúci šampión neponechal nič na náhodu a aj napriek 3 ťažkým zápasom na Federálnom pohári, si pred svojimi fanúšikmi splnil úlohu papierového favorita. Do vyraďovacích bojov vstúpil sebavedomo, nad „sovičkami“ zvíťazil o 66 bodov a celkovo nadelil štvrťfinálového súperovi 116 bodov.

„V sobotu nás čaká druhý štvrťfinálový zápas s UMB Banská Bystrica. Do stretnutia sme pripravené nastúpiť s plnou koncentráciou a s cieľom užiť si duel bez akýchkoľvek možných zranení. Verím, že si schuti zahrá každá hráčka,“ prezradila pred zápasom Alexandra Chovaníková.

Piešťanská neporaziteľnosť na domácej scéne tak pokračuje, v tomto ročníku aktuálne číta už 23 stretnutí (21 v Niké EXZ a 2 v Slovenskom pohári). Víťazstvo v sobotu večer by znamenalo využitie postupového mečbalu a koniec štvrťfinálovej série s UMB Banská Bystrica. V meste pod Urpínom by už tréner Peter Jankovič mohol počítať aj s Alicou Moravčíkovou, zdravotný stav tímu sa tak postupne zlepšuje.

Druhý štvrťfinálový zápas Piešťanských Čajok s BK ŠBK UMB Banská Bystrica je na programe v sobotu 18. marca o 17.00 h. K dispozícii je fanúšikom ako vždy štatistický prenosvideo prenos. Štvrťfinále play off sa hrá na dva víťazné zápasy, prípadný zápas č. 3 sa odohrá v stredu 22. marca o 18.00 h. V prípade postupu do semifinále bude ich súperom jeden z dvojice ŠBK Šamorín – YOUNG ANGELS Košice. Bližšie k tomu po strede sú hráčky z metropoly východu, keď v Šamoríne vyhrali 64:52.

Foto: Ladislav Duračka