Martišková: Máme dostatok času, aby sme sa pripravili na súpera z Košíc

mar 20, 2023 | SPRAVY | 0 comments

Piešťanské Čajky zvládli štvrťfinálovú misiu proti BK ŠK UMB Banská Bystrica, sériu ukončili podľa očakávania v najkratšom možnom čase a ich neporaziteľnosť na domácej scéne pokračuje. Nielen o tejto sérii sme sa zhovárali s trénerom Petrom Jankovičom a rozohrávačkou Natáliou Martiškovou.

Nabitý program v uplynulom období sa našťastie na hráčkach z kúpeľného mesta nepodpísal, „sovičky“ zmietli dvakrát bez akýchkoľvek starostí a v sobotu večer si vybojovali postup do semifinále. „Ďakujem súperovi za korektnú sériu a dievčatám, že k obom zápasom pristúpili zodpovedne. Naplnili sme papierové predpoklady. Som rád, že všetky baby dostali priestor a mohli si zahrať. Bol to aj zámer, ale aj dôsledok Federálneho pohára, keďže sme toho mali dosť,“ zhodnotil sériu s Banskou Bystricou tréner Peter Jankovič.

Piešťanom sa v oboch štvrťfinálových zápasoch podarilo nastrieľať trojciferný počet bodov (116 a 100) a vyhrať nad UMB takmer identickým rozdielom. Veľkým pozitívom pre trénera bol fakt, že sa v prvom rade zlepšil zdravotný stav tímu a vývoj jednotlivých duelov umožnil dať veľký priestor každej hráčke na súpiske.

„V oboch zápasoch sme splnili to, čo bolo vopred stanovené. Tiež sa zapojili všetky hráčky, sily boli tak rozložené a každý pridal ruku k dielu. Po Federálnom pohári sme boli fyzicky vyčerpané, hrali sme tam 3 stretnutia za sebou. Následne sa tomu prispôsobil program, aby sme zregenerovali. Začalo sa play off, všetci máme motiváciu a chuť, o tom netreba ani hovoriť,“ uviedla Natália Martišková.

  • Facebook

Predčasný koniec štvrťfinálovej série dodal Čajkám extra čas na prípravu. „Samozrejme, padne to vhod, že budeme mať dostatok času na to, aby sme sa pripravili na súpera z Košíc,“ dodala rozohrávačka Piešťan.

Úradujúci majster zároveň už vie, proti komu nastúpi v semifinále. V papierovo najvyrovnanejšej sérii dokázali hráčky Young Angels Košice zdolať Šamorín 2:0 na zápasy a tak si s týmto súperom opäť po roku zopakujú sériu o to, kto sa zapojí do bojov o majstrovský titul a na koho zostanú stretnutia o bronz.  

„Dá sa povedať, že sme mali celý predchádzajúci týždeň trochu voľnejší, aby sme nazbierali sily na štvrťfinále. Dievčatá ešte dostanú voľno a potom sa začneme pripravovať na semifinálovú sériu. Určite to nepodceníme a dôsledne sa pripravíme,“ vyhlásil Jankovič.

Semifinálová séria Piešťan s Košicami štartuje v sobotu 25. marca o 18.00 h v Diplomat aréne a hrá sa na tri víťazné zápasy.

  • Facebook

Rozpis zápasov semifinálovej série – hrá sa na tri víťazné zápasy:

25.03.2023 o 18.00 h: Piešťanské Čajky – Young Angels Košice

29.03.2023: Young Angels Košice – Piešťanské Čajky

01.04.2023 o 18.00 h: Piešťanské Čajky – Young Angels Košice

prípadný 4. zápas, 05.04.2023: Young Angels Košice – Piešťanské Čajky

prípadný 5. zápas, 08.04.2023 o 18.00 h: Piešťanské Čajky – Young Angels Košice

Foto: Ladislav Duračka