Po pomalšom rozbehu Piešťany dokráčali k úspechu a druhému semifinálovému bodu

mar 30, 2023 | SPRAVY | 0 comments

Semifinálová séria Piešťanských Čajok s Young Angels Košice sa zatiaľ nesie vo veľmi podobnom duchu. Hráčky z kúpeľného mesta sa do zápasov trochu pomalšie rozbiehajú, ale napokon sa dostanú ku svojej hre a z duelov vychádzajú víťazne. Tak tomu bolo aj v druhom zápase tejto série, po ktorom má úradujúci šampión vo svojich rukách postupový mečbal.

Piešťany pokračujú vo výsledkovej dominancii na domácej scéne, keď v aktuálnom ročníku ešte stále nenašli premožiteľa. Pri pohľade na vývoj prvého polčasu však Košice dokázali Čajkám príkladne „zatápať“, až vďaka vydarenej koncovke sa dokázali odtrhnúť na polčasový stav – 44:37. Svoju úlohu zohrala horšia defenzíva a tiež strata Anny Jurčenkovej pre zranenie.

„Bolo vidieť, že sme celý deň cestovali a v poslednom čase nám trvá, kým sa rozohrejeme a dostaneme do svojej hernej pohody. V prvom polčase sme sa trápili s útočným doskokom a kompaktnosťou obrany. Preto to bolo celkom tesné. Potom sme už ale hrali podľa našich predstáv,“ uviedla s 24 bodmi najlepšia strelkyňa Piešťan Gabriela Andělová.

Po prestávke to už bolo to družstvo, na ktoré sú fanúšikovia Čajok zvyknutí. Druhý polčas odštartoval 13-bodovou šnúrou a pre Košice uzatvorením bodových možností na takmer 5 minút. Rýchlo sa náskok dostal cez 20-bodovú hranicu a od toho momentu mohli Piešťany kontrolovať dianie na palubovke.

„To už bol náš basketbal, ktorý by sme mali hrať celých 40 minút. Mali sme dobrú obranu, behali sme do rýchlych protiútokov a dobrým posunom lopty sme si vytvárali voľné strely,“ prezradila Andělová pre portál exz.sk.

Aj keď konečný výsledok 89:54 hovorí o jednoznačnom víťazstve piešťanského tímu, tak podobne ako v prvej konfrontácii, im to Košice nedarovali zadarmo. V rukách teraz majú Čajky postupový mečbal. „Vyhrali sme vonku, vedieme 2:0. Ešte musíme zostať pri zemi, skoncentrovať sa na domáci zápas. Verím, že to potvrdíme a ukončíme sériu,“ vyjadril sa tréner Peter Jankovič.

Túto možnosť budú mať pred domácimi fanúšikmi už v sobotu 1. apríla o 18.00 h, kedy je na programe duel č. 3. Nielen Andělová dúfa, že sa tribúny Diplomat arény zaplnia čo najväčším počtom fanúšikom: „Určite ich nepodceňujeme, ale jednoznačným cieľom je sériu uzavrieť v treťom zápase. Nesmieme si však myslieť, že to príde samé.“

Foto: Ladislav Duračka

  • Facebook