Domáca šanca Čajok na ukončenie semifinále a postup do finále

mar 31, 2023 | SPRAVY | 0 comments

Za stavu 2:0 sa semifinálová séria medzi Piešťanskými Čajkami a Young Angels Košice opäť presúva do Diplomat arény. V sobotu 1. apríla o 18.00 h majú zverenkyne trénera Petra Jankoviča prvú šancu na využitie mečbalu a spečatenie návratu do finálových bojov.

Zápasy s Košicami sa zatiaľ nesú v dosť podobnom duchu, v prvom polčase sa Piešťany pomalšie rozbiehajú a po prestávke vždy zapnú na odlišný výkonnostný stupeň. Tak tomu bolo aj v prvom zápase (80:57), respektíve v stredajšom stretnutí na palubovke Young Angels (89:54).

„Ešte pred touto sériou sme vedeli, že Košičanky hrajú rýchlejšie a agresívnejšie, ako sme boli doteraz zvyknuté. Boli sme na to pripravené a aj napriek tomu sme nedokázali nastúpiť do hry s našim obvyklým tempom. Je to určite o nás, potrebujeme zostať pri zemi a sústrediť sa na každú situáciu, najmä v obrane, ktorá nám v oboch zápasoch stagnovala. V šatni si vždy odkomunikujeme situácie z hry a do druhého polčasu vstupujeme oveľa koncentrovanejšie, čo sa hneď odzrkadlilo nielen v útoku, ale predovšetkým v obrane,“ zhodnotila doterajšie dianie v sérii Dominika Rusiňáková.

Pre Piešťany je na konci dňa dôležité, že majú v rukách postupový mečbal a sériu môžu ukončiť pred svojimi fanúšikmi. V treťom stretnutí s Košicami sa pokúsia od začiatku hrať svoju hru a nedovoliť súperovi pomýšľať na prekvapenie. V hre je aj pokračovanie tohtosezónnej neporaziteľnosti na domácej scéne.

  • Facebook

„Očakávam od nás, že budeme viac koncentrované, hrať tvrdšie a že vyhráme. Musíme začať lepšie a už od rozcvičky byť pripravené na tento duel. Ak nastúpime od úvodu, budeme hrať kolektívne a tak, ako na tréningoch, tak budeme v poriadku a uspejeme,“ myslí si ‘KJ’ Jamesová.

K naplneniu tohto cieľa bude potrebná aj divácka podpora. Rusiňáková dúfa, že tribúny Diplomat arény sa s blížiacim sa vrcholom sezóny podarí čo najviac zaplniť: „Piešťanskí fanúšikovia sú úžasní a vždy nás v každom dôležitom stretnutí veľmi podporili. Verím, že aj pre diváka bude sobotňajší duel zaujímavejší, veď o postup do finále sa nehrá každý deň a tak dúfam, že nás prídu podporiť v hojnom počte.“

Lepšia pozvánka na tretí zápas semifinálovej série Piešťanských Čajok s Young Angels Košice už byť nemôže, v Diplomat aréne sa hrá v sobotu 1. apríla o 18.00 h. Vstupné na tento zápas je 7€, pokladne sa otvárajú hodinu pred začiatkom stretnutia.

Program semifinálovej série Piešťanské Čajky – Young Angels Košice (hrá sa na 3 víťazné zápasy):

  • Piešťanské Čajky – Young Angels Košice 80:57
  • Young Angels Košice – Piešťanské Čajky 54:89
  • 1. apríla o 18.00 h: Piešťanské Čajky – Young Angels Košice
  • prípadný 4. zápas, 5. apríla: Young Angels Košice – Piešťanské Čajky
  • prípadný 5. zápas, 8. apríla o 18.00 h: Piešťanské Čajky – Young Angels Košice

Foto: Ladislav Duračka

  • Facebook