Piešťanské Čajky sú opäť vo finále!

apr 1, 2023 | SPRAVY | 0 comments

Piešťanské Čajky využili prvú ponúknutú možnosť, doma ukončili víťazstvom semifinálovú sériu s Young Angels Košice a po roku sú späť vo finále Niké extraligy žien. Ich súperom bude Slávia Banská Bystrica, prvý zápas sa uskutoční v Diplomat aréne v sobotu 15. apríla o 18.00 h.

Slová po druhom semifinálovom stretnutí padli evidentne na úrodnú pôdu, Piešťany v domácom prostredí začali sebavedomo, koncentrovane a hlavne plnili taktické plány. Najskôr viedli 5:0, po 3 minútach svietil na tabuli stav už 12:2. Kolektívne sa darilo budovať náskok, Košice tentoraz nemali nárok na žiadny výraznejší nápor, pretože po ofenzívnej stránke to boli tie Čajky, na ktoré sú fanúšikovia po celú sezónu zvyknutí. Ukázalo sa to aj na skóre po prvej štvrtine – 31:17. Druhá časť sa nezačala ideálne, konkrétne 1:6, ale v ďalších minútach sa veci vrátili do normálu. Priestor dostali viac hráčky z lavičky, úspešne dokázali kontrolovať dvojciferný náskok. V tejto 10-minútovke to nebolo z oboch strán príliš pohľadné v ofenzíve, ale Piešťany si išli za ukončením semifinálovej série. Na prestávku išli s 18-bodovým vedením – 44:26.

Po prestávke naštartovala domáce družstvo 5 bodmi v rade Mandičová, neskôr Jamesová a celkovo bola z toho 11-bodová šnúra Čajok. Koncentráciu sa darilo držať na vysokej úrovni, z čoho pramenilo aj ďalšie budovanie piešťanského náskoku, ktorý sa už v tretej štvrtine dostali cez 30-bodovú hranicu. Zopakovanie finálovej účasti bolo pred poslednými 10 minútami blízko, Piešťany viedli 69:39. Záverečná štvrtina bola z oboch strán opäť bodovo menej výrazná, lavička Čajok to už ale bez problémov ukontrolovala. Piešťany tak ukončili ďalšiu play off sériu na nulu, tohtosezónna domáca neporaziteľnosť pokračuje a sen o obhajobe majstrovského titulu zostáva realitou.

Niké EXZ – 3. zápas semifinále play off:

Piešťanské Čajky – Young Angels Košice 86:53 (31:17, 13:9, 25:13, 17:14)

Čajky: Jamesová 18, Jurčenková 14, Mujovičová 13, Andělová a Mandičová po 11 (Moravčíková 10, Martišková 7, Rusiňáková 2, Kraislová a Vandlíková 0)

Košice: Blanksová 11, Bohušová 10, Mikovčáková a Rodáková po 4, Kristlová 2 (Plavnická 12, Dulovičová a Jakubčeková po 4, Rebejová 2, Majorošová 0)

TH: 20/12 – 12/9, Fauly: 19 – 18, Trojky: 6 – 4, Rozhodovali: Bara, Uhrin, Hudec

/konečný stav série – 3:0, Piešťanské Čajky postúpili do finále/

Povedali po zápase:

Peter Jankovič, tréner Čajok: „Konečne sme vstúpili do zápasu tak, ako sa patrí. Koncentrovane, s energiou a dobrým útokom. Trošku sme sa zastavili v druhej štvrtine, ale dá sa povedať, že sme mali celý zápas pod kontrolou.“

Alica Moravčíková, hráčka Čajok: „Posledný zápas tejto série sme konečne začali podľa našich predstáv. Kolektívnym výkonom v útoku a agresivitou v obrane sme si vytvorili pohodlný náskok, ktorý sme postupne navyšovali.“

Foto: Ladislav Duračka

  • Facebook