Koniec semifinálovej série po najlepšom výkone, Jankovič: Treba si vážiť takéto momenty

apr 2, 2023 | SPRAVY | 0 comments

To najlepšie na záver, si asi povedali Piešťanské Čajky v semifinálovej sérii s Young Angels Košice. Proti mladému a dravému družstvu z východu predviedli z doterajších súbojov najlepší výkon a pred domácimi fanúšikmi sa mohli po roku radovať z postupu do bojov o majstrovský titul. 

Obe piešťanské semifinálové víťazstvá proti Košiciam boli síce výrazné, ale v hre boli evidentné rezervy, čo odznelo aj pri pozápasových rozhovoroch. V zápase č. 3 to boli tie Čajky, ktoré priaznivci dobre poznajú. Silný úvod, kontrola diania na palubovke a najmä kolektívna hra. To všetko znamenalo výhru 86:53.

„Rozdiel oproti ostatným zápasom bol v tom, že sme nastúpili koncentrovaní a išli sme si za svojim cieľom – vyhrať zápas a postúpiť do finále. Určite je pre tím ľahšie, keď hneď od začiatku ukáže kvalitu a snaží sa držať si súpera od tela. V tom prípade sa aj mne ľahšie delia minúty a som rád, že všetky dievčatá, ktoré sme mali k dispozícii, dostali dostatočný čas na ihrisku,“ vrátil sa k sobotňajšiemu duelu kouč Piešťan Peter Jankovič.

  • Facebook

Opäť po roku skončilo repete semifinálovej série Piešťan s Košicami 3:0 na zápasy, ale aj napriek vysokým víťazstvám (o 33, 35 a 33 bodov), to nebola pre tím jednoduchá skúška. „Myslím si, že to bola veľmi korektná séria. Radko Dvorščák s Ivanou Jalčovou robia svoju robotu dobre a určite tím Košíc pôsobil inak, ako na začiatku sezóny. Možno podľa výsledkov to vyzerá, že to bola ľahká séria, ale určite to tak nie je. Každé jedno víťazstvo si treba odrobiť a to sme zvládli,“ doplnil Jankovič.

Jeho hráčkam sa podarilo udržať neporaziteľnosť na domácej scéne a stále tak je šanca na perfektnú sezónu. Čo rozhodlo podľa Alicy Moravčíkovej o tom, že sa s tímom opäť pozrie do finále? „Prvé dva zápasy sme robili hlúpe chyby, kvôli ktorým sme Košičankám umožnili držať s nami krok. Keď sme hrali rýchlo dopredu, postrážili si obranný doskok a neprepadávali v obrannej tranzícii, tak sme vedeli chytiť zápas pevne do rúk a úspešne ukončiť túto sériu 3:0,“ odpovedala skúsená pivotka.

Najrýchlejším možným spôsobom sa Piešťanom podarilo prebojovať do finále Niké extraligy žien v sezóne 2022/2023. Úradujúci šampión chce zakončiť z pohľadu histórie klubu najlepší ročník tým najideálnejším spôsobom – opätovným zdvíhaním majstrovskej trofeje. „Znamená to veľa. Treba si vážiť takéto momenty. Netreba to brať ako samozrejmosť, aj keď sme možno túto sezónu favoriti, ale aj tak to treba prijať s pokorou. Treba sa z toho tešiť, ale ešte máme pred sebou posledný krok,“ vyhlásil Jankovič.

  • Facebook

Tým posledným krokom je finálová séria so Sláviou Banská Bystrica. Najčastejší súper Čajok v tejto sezóne sa do finále dostal po dlhých 23 rokoch, keď v semifinále vyradil Ružomberok tiež 3:0 na zápasy. Piešťany sa s týmto súperom stretnú už v tretej súťaži, doteraz si zmerali sily v skupinovej fáze Eurocupe a tiež vo finále Slovenského pohára. Oba tímy sú v totožnej pozícii, s dostatočným časom na začiatok súbojov o zlato. „Určite nám menšia prestávka padne vhod. Budeme mať čas sa zodpovedne pripraviť na finálového súpera a ukončiť sezónu úspešne,“ zamyslela sa Moravčíková.

Finálová séria Piešťanských Čajok so Sláviou Banská Bystrica začína v sobotu 15. apríla o 18.00 h v Diplomat aréne. Informácie o vstupenkách vám prinesieme už v najbližších dňoch.

Foto: Ladislav Duračka

  • Facebook