Veľké finále s Banskou Bystricou je už za rohom, Jamesová: Chceme obhájiť titul!

apr 13, 2023 | SPRAVY | 0 comments

Po zápasovej prestávke je tu vyvrcholenie ligového ročníka 2022/2023. Vo finále Niké extraligy žien sa Piešťanské Čajky v pozícii úradujúceho šampióna postavia proti Slávii Banská Bystrica. Pred úvodným stretnutím v Diplomat aréne sme zisťovali viac najskôr od hráčok Piešťanských Čajok. 

Piešťany a Banská Bystrica zhodne ukončili svoje semifinálové série v najkratšom možnom čase, t. j. vyhrali 3:0 na zápasy, takže mali rovnaký čas na prípravu na finále. Po kratšej pauze sme sa v pondelok stretli, nálada v tíme bola výborná. Tešíme sa na finálové zápasy a dúfame, že v prvom stretnutí to chytíme pevne do rúk a odnesieme si prvé víťazstvo,“ prezradila pred sobotou Alica Moravčíková.

Vzájomná športová rivalita týchto tímov napíše ďalšiu kapitolu, pre Čajky sú „pumy“ v tomto ročníku osudovým súperom, keďže sa s nimi stretli už 7-krát (4 zápasy v rámci ligy, 2 v Eurocupe a 1 na Slovenskom pohári). Konečné číslo stretnutí v sezóne 2022/2023 sa tak zastaví minimálne na čísle 10. „Urobíme všetko, čo bude potrebné. Sme koncentrované, budeme hrať ako tím a spravíme to, na čom pracujeme. Bude potrebné hrať obranu, doskakovať a hrať kolektívne. Máme množstvo zbraní, musíme ich všetky využiť proti Banskej Bystrici,“ vyhlásila ‘KJ’ Jamesová.

Doterajšia bilancia zo stretnutí Piešťan s Banskou Bystricou hovorí jasne v prospech kolektív trénera Petra Jankoviča, na domácej scéne ešte nenašli v tomto ročníku hráčky z kúpeľného mesta premožiteľa a v hre je tak aj sezóna bez jedinej prehry, čo sa naposledy podarilo Košiciam pred 7 rokmi. „Myslím si, že finále bude vyrovnanejšie, ako naše posledné zápasy proti ‘pumám‘. Tak ako aj my, tak aj Banská Bystrica dá do toho 120 percent. Pre oko diváka to bude určite atraktívne. Dúfam, že v náš prospech zvládneme finálovú sériu, ale samozrejme, nemôžeme nič podceniť. Musíme hrať našu hru a od prvej minúty to hlavne zobrať zodpovedne,“ myslí si Moravčíková.

  • Facebook

„Pumy“ z Banskej Bystrice sa dostali do finále po dlhých 23 rokoch, pre Čajky je to 8. možnosť zahrať si o majstrovskú trofej, ale obhájiť ju môžu premiérovo. Jamesová cíti v rámci družstva extra motiváciu: „Chceme obhájiť titul. Tvrdo sme túto sezónu pracovali a teraz chceme odmenu za odvedenú robotu.”

Finále bude pre Alicu Moravčíkovú špeciálne z toho pohľadu, že práve v Banskej Bystrici začínala s „veľkým“ basketbalom a teraz bude stáť proti bývalému klubu: „Určite to bude pre mňa špeciálne, hrala som tam nielen najvyššiu súťaž, ale aj celý dorast som hrala za Banskú Bystricu. Teší ma, že chodí také veľké množstvo fanúšikov a teším sa na atmosféru. Za mojich čias ešte nebola, keďže vtedy ešte len začínala extraliga v Banskej Bystrici. Teším sa tiež na priateľov a rodinu, ktorá nás príde povzbudiť. Bude to dobrý zážitok.“

  • Facebook

O zážitok by sa mali postarať fanúšikovia oboch tímov, záujem o vyvrcholenie Niké extraligy žien by mal dodať jednotlivým zápasom extra atmosféru. „Ja sa veľmi teším, želám si a dúfam, že príde čo najviac fanúšikov. Nech sú hluční, budú povzbudzovať, to nás bude hnať dopredu. Týmto ich pozývam na zápasy, dáme zo seba všetko,“ dodala na záver Moravčíková.

Finálová séria Piešťanských Čajok so Sláviou Banská Bystrica sa hrá na 3 víťazné zápasy, úvodný duel je na programe v sobotu 15. apríla o 18.00 h v Diplomat aréne. Vstupné je 7€, lístok si môžete zakúpiť aj v predpredaji, konkrétne ešte v týchto termínoch:

  • 13.4.2023: 11:00 – 13:30 reštaurácia Diplomat aréna
  • 14.4.2023: 11:00 – 13:30 reštaurácia Diplomat aréna
  • 15.4.2023: pred zápasom od 16:30 v pokladni Diplomat arény

Foto: Ladislav Duračka

  • Facebook