Dominika Rusiňáková: Som veľmi rada, že sme to dosiahli

apr 24, 2023 | SPRAVY | 0 comments

Od svojho príchodu v roku 2021 zažíva s Piešťanskými Čajkami najúspešnejšie obdobie v histórii klubu. Len niekoľko hodín dozadu vyvrcholila druhá sezóna Dominiky Rusiňákovej v bielo-modrom drese obhajobou majstrovského titulu. Nielen o úspechoch, ale aj o sezóne sme sa rozprávali s 29-ročnou basketbalistkou.

Rusiňáková v úvode sezóny laborovala so zranením, do rozbehnutej sezóny naskočila na začiatku decembra. Piešťany v nej rýchlo našli oporu hlavne v streľbe za tri body, čo sa ukázalo najmä v zápasoch play off. „Bola to veľmi náročná sezóna. Eurocup je veľmi dobrou súťažou, bolo to z tohto pohľadu náročnejšie, ale preverilo nás to, že môžeme hrať aj vyššiu úroveň súťaže. Potom nám to už v Niké EXZ išlo ľahšie. Snažili sme sa len hrať našu hru, ktorú vieme. Ja som šťastná, že sme mohli hrať Eurocup a dostať sa v ňom tam, kde sme sa dostali,“ prezradila po rozhodujúcom finálovom zápase.

Spolu so spoluhráčkami prežila v Piešťanoch sezónu, aká doteraz klub ešte nezažil. Výraznou vzpruhou bolo účinkovanie v Eurocupe, kde sa Čajkám prvýkrát podarilo prejsť cez skupinovú fázu. Pamätné bude najmä víťazstvo nad neskorším finalistom, Galatasarayom Istanbul, pred vypredanou Diplomat arénou. „Určite nám pomohli skúsenosti z Eurocupu, veľmi nás preveril. Som toho názoru, že nám dal množstvo skúseností do ďalších stretnutí,“ uviedla Rusiňáková.

  • Facebook

Od úspešného reprezentovania slovenského basketbalu na medzinárodnej scéne, sa sebavedomie a skúsenosti pretavili aj do domácich súťaží. Najskôr sa po 6 rokoch mohli v „Diplomatke“ radovať zo zisku Slovenského pohára, len druhého v klubovej histórii. Úspešné bolo aj počínanie v druhej edícii Federálneho pohára, ktoré sa tiež zakončilo ziskom medaily, tentoraz bronzovej.

„Myslím si, že všetko bolo o našom nastavení, hlavne mentálnom. Fyzická príprava bola skvelá, ale dôležité bolo, ako veľmi sa dokážeme na zápasy pripraviť. V slovenskej lige to už bolo potom o čosi jednoduchšie, aj keď v play off hrala mentálna stránka významnú rolu,“ myslí si krídelníčka Piešťan.

Pozícia úradujúceho šampióna a hlavného kandidáta na víťazstvo v Niké EXZ, s tým všetkým sa dokázali Čajky vyrovnať na jednotku. Svoju najúspešnejšiu sezónu doviedli pred domácimi fanúšikmi do úspešného konca. Navyše bez jedinej prehry, čo sa naposledy podarilo Košiciam pred 7 rokmi. V sobotu večer si tak mohli s fanúšikmi vychutnať zisk double, prvého v histórii klubu z kúpeľného mesta. „Pre mňa je dôležitejšia tímovosť počas celej sezóny, ako zlato. Toto je už taká čerešnička po tom všetkom, čo sme spolu prežili. Ja som veľmi rada, že sme to dosiahli,“ dodala na záver Rusiňáková.

Foto: Lukáš Droppan