‘KJ’ Jamesová: Som šťastná a hrdá na moje dievčatá

apr 25, 2023 | SPRAVY | 0 comments

S Piešťanmi odohrala prvú plnohodnotnú sezónu, kedy ju nelimitovali žiadne zranenia. Ke‘Shunan Jamesová mala významný podiel na zisku double Čajok a na úspešnom účinkovaní tímu v Eurocupe.

Kým v prvom roku v Piešťanoch ju zabrzdilo vážnejšie zranenie kolena, tak druhú sezónu v kúpeľnom meste zvládla bez zdravotných limitov. Majstrovské oslavy a mnohé veľké víťazstvá, najmä tie v Eurocupe, či Federálnom pohári si mohla užiť naplno. „Je to skvelý pocit, vyhrať druhý rok po sebe majstrovský titul. Zaslúžili sme si to, celú túto a predošlú sezónu sme tvrdo pracovali. Len sa ukázalo, že tvrdá robota sa vypláca. Teším sa z môjho tímu a trénera. Som hrdá na všetkých. Táto sezóna mi ukázala, že ak tvrdo pracujete, tak dosiahnete na všetko, čo si zaumienite. Hrali sme proti veľkoklubom, menším klubom, nikoho sme nepodcenili. Ak ste aj najlepším tímom, tak to musíte preukazovať na palubovke,“ vyhlásila Jamesová.

Spolu so spoluhráčkami bola pivotka Piešťan naplno koncentrovaná na to, aby sa podarilo naplniť klubové ambície. Možno len málokto čakal, že z toho bude taká plejáda úspechov, ako napokon bola. Všetko zavŕšili úspešnou finálovou sériou Niké EXZ proti ambicióznej Banskej Bystrici. „Nie je ľahké vyhrať v troch finálových stretnutiach po sebe, ale moje dievčatá a tréneri pomohli k tomu, aby sme urobili to, čo bolo potrebné. Každý si odviedol svoju robotu a zvládli sme to. Celú sériu rozhodla obrana, keď sme si jedna druhej vypomáhali, tak to bolo jednoduchšie. Banskú Bystricu sme prestrieľali a vyhrali sme titul,“ uviedla ‘KJ’.

  • Facebook

Jamesová bola podkošovou oporou Čajok nielen v Eurocupe, ale vo všetkých súťažiach, ktorých sa klub v sezóne 2022/2023 zúčastnil. Len si to ešte raz zhrňme – premiérový postup do play off Eurocupu, 3. miesto na Federálnom pohári, triumf na Slovenskom pohári a obhajoba majstrovského titulu. Povestnou čerešničkou na torte je fakt, že v domácich podmienkach nenašli počas 7 mesiacov premožiteľa.

„Mala som už podobne úspešnú sezónu, ale túto som si viac užila. Išlo to z vynaloženej roboty, nebolo to jednoduché, ale som šťastná. Je to skvelý pocit vyhrať double, v ďalšom ročníku by sme radi získali tri víťazné trofeje (úsmev). Bilancia 30-0 znie vynikajúco. Uhájili sme domácu palubovku a rovnako tak sme hrali aj na súperových palubovkách. Som šťastná a hrdá na moje dievčatá, že som mohla byť súčasťou tohto kolektívu,“ dodala na záver Jamesová.

Foto: Ladislav Duračka