Peter Jankovič zostáva na lavičke Piešťanských Čajok!

máj 3, 2023 | SPRAVY | 0 comments

Vedenie Piešťanských Čajok už začalo s prípravami na nasledujúci ligový ročník. A hneď na úvod vyriešilo najpodstatnejšiu otázku, šéfom lavičky zostáva Peter Jankovič. S klubom podpísal nový dvojročný kontrakt, s opciou na tretí rok.

Jankovič prišiel do kúpeľného mesta pred 2 rokmi a na lavičke vybojoval za tento čas pre klub historické úspechy. Z tohto pohľadu bolo evidentné, že vedenie bude mať eminentný záujem v pokračovaní úspešnej spolupráci. Tú sa podarilo spečatiť veľmi rýchlo po majstrovských oslavách. „Veľmi si vážim, že som od vedenia klubu opäť dostal ponuku na predĺženie kontraktu. Som veľmi rád, že v Piešťanoch môžem pokračovať. Myslím si, že za dva roky sme urobil kus roboty. Ja sa tu aj s rodinou cítim veľmi dobre, to bol pre mňa dôležitý faktor, aby sme tu boli všetci spokojní a mohli sme tak pokračovať v začatej práci,“ prezradil na úvod tréner Piešťan k pokračovaniu na lavičke.

Aj pre samotný klub bolo jednou z hlavných priorít vyriešenie trénerskej otázky. Základný stavebný kameň piešťanských úspechov sa podarilo udržať, so 43-ročným koučom môžu pokračovať v doterajšej spolupráci. „U trénera Petra Jankoviča sme sa stretli s vysokým trénerským a osobnostným charakterom, preto sme veľmi radi, že podpísal v Piešťanoch nový kontrakt. Je to tréner, za ktorým stoja výsledky, ako napríklad v Eurocupe, kde sme zdolali klub tak zvučného mena v európskom ponímaní – Galatasaray Istanbul, alebo odohrali vyrovnaný zápas s poľským Gorzówom. Podarilo sa nám tiež obhájiť majstrovský titul. Je to aj jeho vizitka, že hráčky dostávajú zaujímavejšie ponuky a predávajú sa do iných klubov. Nie je to iba môj pohľad, respektíve pohľad vedenia klubu, ale pozitívnu spätnú väzbu dostávam aj od samotných hráčok, ktoré aj keď majú možno lepšie ponuka, tak zostávajú v našom klube práve kvôli nemu, taktiež podmienkam a zázemiu klubu. Stretol sa tu veľmi dobrý kolektív tiež z pohľadu realizačného tímu, bola tu dobrá chémia, vládne tu vzájomná pokora a rešpekt,“ vyjadrila sa k podpisu novej zmluvy generálna manažérka Bronislava Borovičková.

Znenie nového kontraktu je na 2 roky s následnou opciou na tretí rok. Dlhodobý kontrakt umožňuje klubu a Jankovičovi koncepčne pracovať a rozvíjať dlhodobú víziu – pracovať s mladými slovenskými basketbalistkami. „Keď mám pravdu povedať, tak to vyšlo z mojej strany, že ak tu mám zostať, tak by som tu chcel zostať dlhšie obdobie, pretože v minulej sezóne sme doniesli do tímu viacej mladých hráčok a každý rok sa ho snažíme omladzovať. Chcel by som s nimi koncepčne pracovať, aby nám to potom časom vrátili. Teší ma, že vedenie klubu sa stotožnilo s mojou filozofiou, tým pádom vznikla spolupráca na dlhšie obdobie. Je pre mňa základ, že sa v Piešťanoch cítime s rodinou dobre a sme spokojní, ľahšie sa mi tak koncentruje na prácu,“ ozrejmil Jankovič dôvody podpisu dlhodobejšieho kontraktu.

Historicky prvý majstrovský titul pre Piešťany v roku 2022, pred niekoľkými dňami zisk premiérového double (Niké EXZ a Slovenský pohár), domáca sezóna 2022/2023 bez jedinej prehry a postup zo skupinovej fázy Eurocupu. To je len krátky súhrn najväčších úspechov Jankoviča na lavičke Čajok. K tomu nemožno zabudnúť čoraz vyššie návštevy v Diplomat aréne. Z klubu sa tak stáva značka nielen v slovenskom basketbale, ale už aj na európskej scéne. „Ešte stále je na čom pracovať. Tieto úspechy sú nezabudnuteľné, takže som veľmi rád, čo sme za dva roky dosiahli. Stále sa však môžeme drobnými krokmi posúvať dopredu, to bude cieľom do ďalších sezón. Netvrdím, že to bude ešte úspešnejšie, ale možno sa nám podarí niečo, čo sme doteraz ešte nedosiahli alebo sa nám podarí posunúť hráčky na vyšší level. Motivácia tu je, už len to, že som dostal dôveru od klubu, aby som im ju splatil. Ďakujem pánovi Nerádovi, Bronislave Borovičkovej a Tomášovi Horkému za dôveru a som rád, že aj naďalej môžem s nimi spolupracovať. Za 2 roky je naša spolupráca na vysokej úrovni a priniesla určité ovocie. Chceme ísť ďalej, rozvíjať ho, dá sa to a urobíme pre to všetko,“ dodal na záver pokračujúci tréner Čajok.

  • Facebook

Foto: Lukáš Droppan, Ladislav Duračka