Anka Jurčenková ešte nepovedala v Piešťanoch posledné slovo

máj 31, 2023 | SPRAVY | 0 comments

Po odtajnení pokračovania Petra Jankoviča na lavičke Piešťan, budeme postupne predstavovať aj hráčske zloženie na sezónu 2023/2024. Prvým menom je Anna Jurčenková, ktorá sa rozhodla predĺžiť si pobyt medzi Čajkami.

Reprezentantka Slovenska a mimoriadne skúsená pivotka sa okamžite našla v piešťanskom prostredí, čo len umocnilo záujem o pokračovanie na ďalšiu sezónu. Potešujúcu správu o podpise nového kontraktu a detaily z rokovania priblížila generálna manažérka Bronislava Borovičková: „Tak ako každý rok, aj po tejto sezóne bolo našou snahou udržať hlavnú kostru družstva. Áno, uvedomujeme si, že nie vždy je to na 100 percent možné udržať cely tím pokope, špeciálne po takejto úspešnej sezóne, kedy hráčky dostali zaujímavé ponuky a Anka nebola určite výnimkou. Som nesmierne šťastná a zároveň hrdá, že Anka bude pôsobiť v našom klube aj nadchádzajúcu sezónu, pretože je to veľká osobnosť na ihrisku a tiež mimo neho. Človek by si aj mohol povedať, že má nejaké úľavy, ale Anka je fakt profesionál na správnom mieste a v jej prípade poľavenie z tréningového cyklu nehrozí. Som rada, že naše mladé hračky majú v šatni práve ju a má im čo dať do basketbalového života.“

Jurčenková mala významný podiel na najúspešnejšej sezóne Piešťanských Čajok od ich vzniku. Od postupu cez skupinovú fázu Eurocupu, cez 3. miesto na Federálnom pohári, po zisk Slovenského pohára a obhajoby titulu v Niké extralige žien, vo všetkých prípadoch sa radila medzi opory tímu. O jej stále významnom hernom prínose svedčia aj štatistiky v najvyššej súťaži, v zápasoch atakoval priemer 11 bodov, 8 doskokov a 2 asistencií. „Som veľmi rada, že aj ďalšiu sezónu môžem hrať za Piešťanské Čajky. V Piešťanoch som si basketbal užívala a bola som tam spokojná. Klub funguje na veľmi profesionálnej úrovni, fanúšikov máme úžasných a aj mesto Piešťany som si veľmi obľúbila. Na ďalšiu sezónu sa už veľmi teším,“ povedala Jurčenková k pokračovaniu v Piešťanoch.

  • Facebook

Foto: Lukáš Droppan