V kúpeľnom meste zostáva aj ‘KJ’ Jamesová!

jún 6, 2023 | SPRAVY | 0 comments

Podkošová zostava Piešťanských Čajok bude aj naďalej vzbudzovať rešpekt. Po Anke Jurčenkovej sa vedenie klubu dohodlo na pokračovaní aj s Ke’Shunan Jamesovou.

Americká krídelníčka si prostredie v kúpeľnom meste zamilovala, do bielo-modrého dresu sa tak navlečie tretí rok po sebe. „Milujem atmosféru, môjho trénera, dievčatá, realizačný tím, fanúšikov a mesto! Piešťany sú skvelým miestom na hranie. Každý ma privítal s otvorenou náručou a aj naďalej mi ukazujú obrovskú lásku. Moje ciele sa nemenia – chcem vyhrávať. Nezáleží na tom, čo je potrebné urobiť, chcem víťaziť. Urobím všetko, čo je potrebné, aby som pomohla svojmu tímu a na novú sezónu budem pripravená,“ vyhlásila Jamesová k pokračovaniu medzi Čajkami.

Kým v prvom roku v Piešťanoch ju zbrzdilo ťažké zranenie, pre ktoré odohrala len niečo vyše 10 zápasov, tak v druhej sezóne naplno preukázala svoje basketbalové kvality. V Eurocupe mala nemalý podiel na tom, že sa tím prvýkrát predstavil v play off. Priemerom takmer 18 bodov, 5 doskokov, 2 asistencií a 3 ziskov si viackrát Jamesová vypýtala miesto v najlepšej zostave týždňa, respektíve sa zaradila k najlepším hráčkam sezóny 2022/2023.

V domácej súťaži ešte viac potvrdila to, že to vie na oboch stranách palubovky. Nielen jej pričinením Čajky neprehrali ani jeden súťažný zápas a na konci sezóny oslavovali zisk double (ligového titulu a Slovenského pohára). Jamesová patrila štatisticky k najlepším hráčkam Niké EXZ, v zápasoch atakovala priemer 15 bodov, 5 doskokov, 2 asistencií a 3 ziskov.

„V prípade ‘KJ‘ môžem hovoriť iba v superlatívoch. Dovolím si tvrdiť, že neviem, či som zažila takúto zahraničnú hráčku v našom tíme, v celej našej histórii. Vlastne to svedčí o tom, že bude u nás pokračovať aj treťou sezónou. Je pre nás x-faktorovou hráčkou. S takým víťazným duchom, aký ma ona, sa jednoducho musíte narodiť. Počas sezóny, práve po víťaznom zápase s Galatasarayom Istanbul, dostala z tohto veľkoklubu ponuku na okamžitý prestup. Všetko som s ňou odkomunikovala, pretože si myslím, že takáto ponuka neprichádza každý deň. Priznám sa, že sme boli pripravení na ten najhorší scenár a videla som ‘KJ‘ v istanbulskom drese. Tu sa ale prejavil neskutočný charakter, keď túto ponuku odmietla s tým, že by nedokázala odísť v rozbehnutej sezóne a dohrať rok v inom klube. Je tu vzájomný rešpekt,“ povedala na jej adresu generálna manažérka Bronislava Borovičková.

  • Facebook

Foto: Ladislav Duračka, Lukáš Droppan