Súčasťou piešťanskej zostavy bude tiež Alica Moravčíková

jún 14, 2023 | SPRAVY | 0 comments

Pod piešťanskými košmi zostáva totožná zostava, ktorá bude strážiť tento priestor. K Anke Jurčenkovej a ‘KJ‘ Jamesovej sa pridáva Alica Moravčíková.

Reprezentantka Slovenska sa pripojila k Čajkám počas rozbehnutej sezóny 2021/2022, keď predčasne ukončila angažmán v talianskom Trevisu. Kúpeľné mesto a piešťanské družstvo si rýchlo obľúbila, preto sa rozhodla v družstve pokračovať aj v nasledujúcom súťažnom ročníku. „Na ďalšie pôsobenie v Piešťanoch sa veľmi teším. S dievčatami tvoríme dobrú partiu, na ihrisku si rozumieme, ale aj mimo neho a to isté platí aj pre trénera. Som zároveň zvedavá, ako zapadnú nové dievčatá a či sa nám podarí nadviazať na tohtoročné úspechy. Spravíme všetko pre to, aby sme na zápasy dobrou hrou prilákali také množstvo fanúšikov, ako sme zažili počas finále,“ prezradila Moravčíková k podpisu nového kontraktu.

28-ročná pivotka získala s Čajkami najpodstatnejšie klubové úspechy – historicky prvý majstrovský titul v roku 2022, postup do play off Eurocupu a hlavne double o rok neskôr (titul v Niké EXZ a zisk Slovenského pohára). V domácej súťaži mala Moravčíková priemer necelých 7 bodov a 6 doskokov na zápas, čo z nej robilo dôležitú súčasť tímu. „Z mojej strany rozhodlo to, čo vydala predchádzajúcu sezónu, najmä v jej druhej polovici ukázala kvalitu. Myslím si, že s Ankou Jurčenkovou vytvorili veľmi dobrú dvojicu. Ja som veľmi rád, že sa rozhodla u nás ešte pokračovať. Cením si to, pretože mám dve Slovenky na pozícii 5, čo je pre mňa obrovská výhoda. Verím, že Alicina minutáž bude od budúcej sezóny ešte vyššia a postupne by už ona mala preberať žezlo po Anke. Myslím si, že hlavne od nej nabrala veľké skúsenosti a výrazne jej to pomohlo. S Alicou u nás nemáme žiaden problém, preto som rád, že sa rozhodla u nás pokračovať,“ vyjadril sa tréner Peter Jankovič.

  • Facebook

Foto: Ladislav Duračka, Lukáš Droppan