Švajčiarska reprezentantka Evita Herminjard ďalšou posilou Piešťanských Čajok!

júl 17, 2023 | SPRAVY | 0 comments

Skladba mien na súpiske Piešťanských Čajok sa blíži do svojho finišu, ďalšou letnou posilou do tímu trénera Petra Jankoviča je 25-ročná rozohrávačka a reprezentantka Švajčiarska Evita Herminjardová.

Najnovšia piešťanská akvizícia už má za sebou v profesionálnej kariére mnoho skúseností. Aj napriek tomu, že je reprezentantkou Švajčiarska, tak pôsobenie medzi Čajkami bude pre ňu prvou zastávkou mimo Francúzska. Herminjardová začínala v elitnom Lyone, neskôr bola súčasťou Aulnoye-Aymeries a v sezóne 2022/2023 obliekala dres Champagne Basket Femenin. V 24 stretnutiach mala priemer takmer 7 bodov, 3 doskokov a 5 asistencií. V súťaži bola s viac ako 40-percentnou úspešnosťou líderkou v streľbe za tri body, medzi najlepšími bola aj v asistenciách.

„Som nesmierne šťastná, že budem v novom ročníku súčasťou Piešťanských Čajok a už sa neviem dočkať začiatku sezóny. Čajky som si vybrala z dôvodu, že som vždy chcela vo svojej športovej kariére vyskúšať zahraničie a Piešťany sú v tomto smere pre mňa skvelou príležitosťou. Eurocup bude pre mňa ďalšou výzvou na ten najvyššej úrovni. Verím, že sa nám v tejto súťaži podarí dostať čo najďalej a v domácej lige vyhráme titul,“ vyjadrila sa Herminjardová k svojmu príchodu do Piešťan.

25-ročná basketbalistka reprezentuje Švajčiarsko aj v 3×3 basketbale, fanúšikovia si ju okrem toho môžu pamätať aj zo stretnutí kvalifikácie majstrovstiev Európy 2023, keď robila problémy slovenskej obrane. V prvom zápase Slovenkám nastrieľala 29 bodov, v odvetnom 14. Herminjardová tak patrí k ústredným postavám švajčiarskeho národného tímu, priemerne atakovala v kvalifikácii ME 2023 hranicu 19 bodov, 6 doskokov, 4 asistencií a 2 ziskov.

„Dá sa povedať, že Evita nás zaujala už v kvalifikačných zápasoch, v ktorých sme s reprezentáciou hrali proti Švajčiarsku. Výrazne sa dokázala presadiť v každom zápase, nielen proti nám, ale aj proti Taliankam. Myslím si, že už tiež ide o skúsenú hráčku, ktorá síce hrala v druhej francúzskej lige, ale mala pravidelnú minutáž. Veľmi silná v útoku v individuálnych činnostiach, dokáže vytvárať tlak na loptu, má vysoké basketbalové IQ. Veľa si od nej sľubujeme a verím, že dokáže naplniť to, prečo sme si ju vybrali. Dúfam, že zapadne do kolektívu a bude môcť pracovať na tom, čo sme začali pred dvoma rokmi a aby sme pokračovali v nastavenom trende čo najdlhšie. Teším sa na spoluprácu s ňou,“ prezradil svoje dojmy z najnovšej posily tréner Peter Jankovič.

  • Facebook

Foto: Lukáš Droppan