Čajky myslia aj do budúcna, na súpiske majú viacero mládežníckych reprezentantiek Slovenska

júl 25, 2023 | SPRAVY | 0 comments

Dlhodobou filozofiou Piešťanských Čajok je výchova budúcich reprezentantiek Slovenska a inak k tomu nebude aj v ďalšom súťažnom ročníku. Na súpiske sa opäť nachádza kvarteto mladých Sloveniek s dlhodobými kontraktmi a šancu zapojiť sa dostanú ďalšie hráčky.

„Našou klubovou filozofiou v posledných rokoch je snaha začleniť jednu-dve mladé hráčky do družstva, respektíve do letnej prípravy, s perspektívou, že za 2-3 roky budú tieto hráčky platne pre tím, ako je to teraz v prípade Terezy Vandlíkovej a Terézie Kraislovej. V ďalšej sezóne u nás pokračujú Nataša Taušová a Alexandra Chovaníková, ktoré majú za sebou vystúpenie na B-kategórii majstrovstiev Európy do 18 rokov. Obidve spomínané hráčky majú za sebou premiérovu sezónu pri seniorskom tíme. V tomto smere sme v klube pri takomto prechode trpezliví a nečakáme za mesiac-dva zázraky. Je to pre nich veľmi veľa nových podnetov a informácií. Našou snahou je, aby sa počas prvej sezóny naučili ‘profesionálne‘ žiť, správať, stravovať, vedieť regenerovať atď. Túto sezónu sa do majstrovského tímu pripojí Diana Uhlíková a Sára Majerová. Tieto mladé dievčatá potrebujú kvalitný tréningový proces, s konkurenčným prostredím a pochopiteľne aj zápasovú prax, ktorú keď nedostanú v požadovanom množstve v A-tíme, tak automaticky musia byť líderkami a vzormi vo svojich mládežníckych kategóriách, v našom prípade v MBK Stará Turá, ktorá im taktiež ponúka množstvo zápasov v domácej súťaži a tiež v medzinárodnej konfrontácii. Dievčatám ponúkame veľmi dobré podmienky pre ich basketbalový rast, či už tréningový proces, individuálny prístup, stravovanie, regenerácia, a to najpodstatnejšie je len a len na nich,“ vysvetlila klubovú filozofiu generálna manažérka Bronislava Borovičková.

V piešťanskom drese tak aj naďalej uvidíme Natašu Taušovú, ktorá prednedávnom reprezentovala Slovensko na B-kategórii majstrovstiev Európy do 18 rokov a v ankete Slovenskej basketbalovej asociácie obhájila prvenstvo v kategórii Talent roka. V prvej sezóne s Čajkami mala priemer takmer 4 bodov a 3 doskokov na zápas.

Súčasťou slovenského tímu do 18 rokov bola aj Alexandra Chovaníková, pre ktorú to bude tiež druhý rok v kúpeľnom meste. Vo svojom prvom ročníku atakovala priemer 4 bodov a 2 doskokov na stretnutie.

Už do štvrtého roku v Piešťanoch vstupuje Tereza Vandlíková, aktuálne členka reprezentácie Slovenska do 20 rokov. V sezóne 2022/2023 mala priemer 3 bodov a takmer 5 doskokov na zápas.

Rovnaké obdobie oblieka bielo-modrý dres Terézia Kraislová, ktorá je tiež jej spoluhráčkou v národnom výbere do 20 rokov. Jej priemer v prechádzajúcom ročníku činil cez 3 body, 2 doskoky a 2 asistencie.

Mimo vyššie spomínaného kvarteta sa do tréningového procesu zapoja dve nové tváre, ktoré budú bojovať o šancu stať sa Piešťanskými Čajkami. Diana Uhlíková a Sára Majerová prichádzajú zo Starej Turej, obe hráčky patrili tento rok vekovo do kategórie „U18“.

Foto: Lukáš Droppan