Čajky čakajú prvé prípravné zápasy v poľských Polkowiciach

aug 31, 2023 | SPRAVY | 0 comments

Po takmer trojtýždňovej tréningovej záťaži prichádzajú na rad pre Piešťanské Čajky prvé zápasové previerky. Svoj program odštartujú 1. a 2. septembra na palubovke vicemajstra Poľska a euroligového tímu MKS Polkovice. 

Hneď na úvod prípravy tak čaká súčasného dvojnásobného majstra Slovenska a víťaza Slovenského pohára veľmi prestížny dvojzápas, proti sebe bude mať tím z kvalitnej súťaže, ktorý sa čoskoro bude usilovať o účasť v Eurolige v kvalifikácii. V prípade neúspechu proti Besiktasu Istanbul, sa v Eurocupe predstaví v skupine aj proti Slávii Banská Bystrici.

Jeden z najúspešnejších klubov Poľska v uplynulom desaťročí má vo svojom kádri viaceré zvučné mená, ako napríklad reprezentantky Slovinska Niku Baričovú a Zalu Friškovecovú, zo Srbska Draganu Stankovičovú, či členku poľského národného výberu Emiliu Košlovú a Weroniku Gajdovú. Zabudnúť netreba ani na jednu zo štatisticky najlepších hráčok Euroligy Stephanie Mavungovú.

Čo sa týka Čajok, do tréningového procesu sa už postupne zapojili všetky legionárky a tiež Anna Jurčenková. Zdravotný stav v družstve je dobrý, do Polkovíc cestuje 11 hráčok. V Poľsku sa akurát nepredstaví ‘KJ’ Jamesová, ktorá má drobné svalové zranenie a preventívne dostala voľno. Sára Majerová zase bude cez víkend hrať za juniorky MBK Stará Turá. O priebehu oboch stretnutí vás budeme samozrejme informovať na stránke a sociálnych sieťach.

Prvý zápas je na programe v piatok o 18:00, odveta v sobotu o 12:00 hod. 

  • Facebook