Čajky čaká v Brne obhajoba minuloročného prvenstva Memoriálu profesora Paši

sep 7, 2023 | SPRAVY | 0 comments

Piešťanské Čajky čaká počas nasledujúcich dní ďalšia kvalitná zápasová previerka v príprave na sezónu 2023/2024. Basketbalistky z kúpeľného mesta sa v piatok a sobotu predstavia na prípravnom turnaji v Brne – Memoriál profesora Paši, kde budú v konkurencii domácich Žabín, BC Polkowice a Šoproň Basket obhajovať minuloročné prvé miesto.

Piešťanské Čajky majú so Žabinami Brno dlhodobo priateľské vzťahy a preto aj tento rok prijali pozvánku na predsezónny turnaj, ktorý nesie názov Memoriál profesora Paši. Ten rozohrajú v piatok od 15.00 h práve Piešťanské Čajky s Polkowicami. Od 18 hodín prídu na rad domáce Žabiny Brno proti maďarskému Šopronu. Sobotný boj o 3. miesto začína o 11:00, finále sa odohrá od 13:30.

Piešťanské Čajky doposiaľ odohrali dve prípravné stretnutia, s poľským BC Polkovice neuspeli ani v jednom z týchto meraní síl. V prvom stretnutí prehrali tesne 77:82 a neuspeli ani v odvetnom dueli po výsledku 62:71. Najbližší víkend sa tím trénera Petra Jankoviča predstaví na kvalitne obsadenom turnaji v Brne, kde si Čajky budú chcieť spraviť chuť a posunúť sa v príprave na sezónu zase o kus ďalej.

„Prvé prípravné zápasy s Polkowicami nám nastavili zrkadlo a ukázali nám určité nedostatky, na ktorých sme sa počas týždňa snažili pracovať. V Brne by sme dúfam mali nastúpiť v kompletnom zložení a verím, že sa to už začne podobať našim predstavám, ako sa chceme v sezóne prezentovať. Na turnaji sú veľmi kvalitné tímy, s Polkovicami si to rozdáme do tretice a aj náš sobotný súper z dvojice Žabiny Brno – Šoproň Basket bude určite silným protivníkom,“ povedal pred turnajom v Brne tréner Peter Jankovič.

 

  • Facebook