Jamesová našla v Piešťanoch pohodu: Súčasť rodiny, čo si cením a cítiť to aj na zápasoch

sep 15, 2023 | SPRAVY | 0 comments

‘KJ‘ Jamesová zostala aj napriek individuálne vynikajúcej sezóne 2022/2023 súčasťou Piešťanských Čajok. V rozhovore prezradila, prečo tomu tak je, ako sa jej pozdáva nový tím a čo očakáva od nového ročníka.

V piešťanskej histórii už má Jamesová svoje miesto, 29-ročná Američanka sa však rozhodla písať v kúpeľnom meste ďalšie úspešné kapitoly v bielo-modrých farbách. Košom dala lukratívnym ponukám, ktoré sa jej už počas sezóny a po nej hrnuli. „Jasné, každý by chcel zarobiť čo najviac, ale zároveň chcem cítiť istotu tam, kde som. Chcem sa poďakovať Broni Borovičkovej, Tomášovi Horkému a trénerovi za to, že sa o mňa vždy dobre postarajú. Nepoznali ma, po dvoch týždňoch som sa ťažko zranila a postarali sa o mňa. Ja ukazujem lojalitu a oni ju ukazujú mne. Nie je to však len o tom, ale skutočne som rada v Piešťanoch. Je to moja tretia sezóna už, takže je to jasné. Mám rada trénera Petra Jankoviča. Je to najlepší kouč, akého som mala v Európe. Veľmi mám rada aj dievčatá a celé prostredie Piešťanských Čajok. Berú ma ako súčasť rodiny, čo si veľmi cením a cítiť to aj na zápasoch. Hrá sa tu proste dobre,“ vysvetlila ‘KJ’ dôvody predĺženia zmluvy.

Spätne tak doceňuje dôveru od klubu pri zranení počas sezóny 2021/2022: „Znamenalo to pre mňa veľa. Úprimne, bola som v šoku. Keď som sa zranili, tak mi umožnili zotrvať. Tým, že som zostala, tak sa im snažím splatiť dôveru, ktorú som od nich dostala.“

  • Facebook

V lete Jamesová bez basketbalu nezostala, tento rok si však nepredĺžila sezónu, ako pred rokom v Mexiku. „Chcela som zostať zdravá. Je fajn zahrať si v lete, niečo si zarobíte, máte šancu vidieť novú krajinu, ale zostať zdravá je pre mňa nesmierne dôležité. Už nie som taká mladá, ako kedysi (úsmev), takže treba sa o seba viac starať. Zahrali som si pre zábavu len tzv. PRO AM súťaž doma, v Amerike. Veľmi dobre som poznala svojho trénera, takže preto som si trochu zahrala,“ uviedla hráčka Piešťan.

Pred Čajkami sú nové výzvy, nielen v podobe obhajoby double na domácej scéne, ale aj účinkovania v Eurocupe a na Federálnom pohári. K tomu sa pridáva premiéra v Alpsko-jadranskom pohári. „Chcem vyhrávať, to je môj hlavný cieľ každú sezónu. Chcem hrať dobre, ale hlavné sú výhry a ideálne všetky trofeje získať. V minulej sezóne sme toho vyhrali dosť, ale chcem ešte viac. V Eurocupe si chcem zahrať viac ako len jeden zápas v play off. Teším sa na Alpsko-jadranský pohár, je to niečo nové. Myslím si, že pre náš tím to bude dobrá súťaž, pretože nás čakajú ďalšie zápasy a stretneme kvalitnejších súperov. Bude to náročné, ale ak budeme koncentrované a robiť to, čo máme, tak máme šancu na úspech,“ vyhlásila Jamesová.

  • Facebook

V Niké EXZ sa hotujú zosadiť Piešťany z trónu najmä hráčky Banskej Bystrice a prehovoriť určite plánuje do toho aj Ružomberok. „Celkovo sa mi páči náš tím, nové hráčky dobre zapadli. Všetci robíme všetko pre to, aby sme uspeli. Myslím si, že je pred nami veľká výzva. Keď však budeme hrať náš basketbal, tak som toho názoru, že budeme v poriadku. Teším sa na zápasy s Banskou Bystricou a Ružomberkom, celkovo na intenzitu a súťaživosť, takéto niečo milujem. Nech vyhrá ten najlepší,“ povedala ‘KJ’.

Na začiatok sezóny sa už Jamesová nevie dočkať, samotné stretnutia ju vedia patrične nakopnúť: Som typ hráčky, ktorá ma rada zápasy, keď sa zapnú reflektory a každý sa na vás pozerá. Z tohto nasávam energiu a mám to rada.“

Foto: Lukáš Droppan, Ladislav Duračka