Ďalšie medzinárodné dobrodružstvo. Stašová: Alpsko-jadranský pohár je novinka, na ktorú sa tešíme

sep 22, 2023 | SPRAVY | 0 comments

Pred Piešťanskými Čajkami stojí ďalšie európske dobrodružstvo. Diplomat aréna sa zhostí už o niekoľko hodín historicky prvého turnaja ženskej edície Alpsko-jadranského pohára a víťaz slovenského double zo sezóny 2022/2023 chce v tejto súťaži prirodzene dosiahnuť na najvyššie méty.

Mužská verzia Alpsko-jadranského pohára pozná z minulosti slovenských víťazov, v prvom ročníku ženského variantu by rád vystúpil na vrchol klub z kúpeľného mesta. Svoj potenciál naznačil už v príprave, kde čelil účastníkom Euroligy alebo Eurocupu. „Som veľmi rada, že sme s nimi vedeli odohrať také zápasy, ako sa nám podarilo. Euroliga a Eurocup už je zárukou kvality. Mohli sme pridať ešte nejakú výhru, ale všetky stretnutia nám ukázali nejaké naše nedostatky a myslím si, že sme sa postupne zlepšovali. Som zvedavá na Alpsko-jadranský pohár, ktorý otvárame tento víkend. Je to pre nás niečo úplne nové, ale bude to dobrá previerka,“ prezradila pred štartom do sezóny 2023/2024 rozohrávačka Radka Stašová.

Piešťany pravidelne vyhľadávajú medzinárodnú konfrontáciu, v minulosti boli súčasťou Stredoeurópskej ligy CEWL, ktorú dokonca v roku 2019 vyhrali, či EWBL. Európske stretnutia pomáhajú družstvu naberať cenné skúsenosti. „Chceme sa konfrontovať s Európou, vieme totiž, že slovenská liga nie je na spodných priečkach až na takej vysokej kvalite. Chceme udržať tím, aby hral ťažké zápasy a vrátilo sa nám to v play off. Chceli sme hrať viac medzinárodných duelov a mať kvalitnejšiu konfrontáciu. Po novom roku by sme chceli byť ešte v nejakej medzinárodnej súťaži. Radi by sme urobili čo najlepšie výsledky a všade sa pokúsime byť čo najvyššie a najlepšie,“ vravel pred víkendovými zápasmi tréner Peter Jankovič.

 

Diplomat aréna tak v sobotu 23. a v nedeľu 24. septembra prinesie vždy dve stretnutia A-skupiny Alpsko-jadranského pohára. „Myslím si, že pred ligou nám to pomôže. Veľmi uznávam, keď sa okrem domácej súťaže hrá aj niečo medzinárodné. Každá krajina má iný štýl, inak hrá. Takéto stretnutia nás vedia viac preveriť. Sú to tímy z krajín, s ktorými mi obvykle nehrávame, takže som zvedavá. Verím v dobré zápasy a diváci si to užijú,“ myslí si Anna Jurčenková.

V úvodný deň čaká na jej spoluhráčky vicemajster Chorvátska – Trešnjevka Záhreb. „Prvý zápas hráme proti Trešnjevke Záhreb, finalista z minulej sezóny v Chorvátsku. Káder sa ale pravdepodobne dosť obmenil, čo som sa rozprával s Anou Mandičovou, tak mi povedala, že sú to mladé dievčatá. Bude to nepríjemné, budú tu behať, brániť a zápas teda bude o tom, aký si ho my urobíme,“ prezradil Jankovič viac informácií o najbližšom súperovi Piešťan.

V nedeľu nastúpi proti nováčikovi rakúskej najvyššej súťaže, St. Pöltenu. „Veľa informácií o nich nemám. Viem iba o výsledkoch v príprave, nejakú veľkú dieru do sveta neurobili, ale na druhej strane, netreba to podceniť,“ dodal Jankovič.

Ďalšie turnaje by sa mali uskutočniť v decembri 2023 a vo februári 2024, z každej skupiny postupujú dva najlepšie tímy. Vstupné na oba zápasy dňa stojí 6€, pokladňa sa otvára tradične hodinu pred zápasom.

Program úvodného turnaja A-skupiny Alpsko-jadranského pohára (Diplomat aréna, Piešťany):

sobota 23. septembra

16.00 h: ŽKK Triglav – SKN St. Pölten

18.30 h: Piešťanské Čajky – KK Trešnjevka 2009

nedeľa 24. septembra

13.30 h: KK Trešnjevka 2009 – ŽKK Triglav

16.00 h: SKN St. Pölten – Piešťanské Čajky

 

Foto: Ladislav Duračka, Lukáš Droppan

  • Facebook