Po prvom turnaji Čajky lídrom A-skupiny Alpsko-jadranského pohára

sep 24, 2023 | SPRAVY | 0 comments

Piešťanské Čajky zvládli vstup do sezóny 2023/2024, obe stretnutia Alpsko-jadranského pohára vyhrali a usadili sa tak na čele A-skupiny. V nedeľu triumfovali na rakúskym STN St. Pölten 76:41. Už najbližšiu sobotu o 18.00 h ich v Diplomat aréne čaká premiéra v novom ročníku Niké EXZ, prvým súperom bude Šamorín.

Piešťany nepristúpili k tomuto stretnutiu v úvode ideálne, čo sa odrazilo aj na ich hernom prejave. St. Pölten vycítili šancu, keď sa dokonca dostal do vedenia. Hlavne Krisperová s Koliandrovou robili najväčšie starosti defenzíve Čajok. Na domácej strane umne režírovala hru Stašová, ale po prvej štvrtine z toho bolo len 1-bodové vedenie – 21:20. St. Pölten pokračoval v sebavedomej hre, dokonca museli Piešťany v druhej doťahovať manko, aj keď bolo najviac 4-bodové. Konečne ale pridali do tempa a kvalitatívny rozdiel sa okamžite preukázal. Šnúrou 18 bodov za sebou zobrali zápas do svojich rúk a prvý polčas vyhrali 45:30.

Herná dominancia pokračovala aj po prestávke, ďalšími 15 bodmi v rade domáce hráčky zlomili zápas definitívne na svoju stranu. Rakúsky tím dokázal až po 10 minútach skórovať a hneď sa to prejavilo aj na skóre po tretej časti – 35:65. V poslednej perióde si už mohli zahrať hráčky z lavičky, náskok Piešťan už bol veľmi výrazný.

Alpsko-jadranský pohár – A-skupina:

SKN St. Pölten – Piešťanské Čajky 41:76 (20:21, 10:24, 5:20, 6:11)

St. Pölten: Krisperová 16, A. Kolyandrová 4, Kenensová 2, Orehková a Wildbacherová 0 (M. Kolyandrová a Kunzová po 5, Feitlová, Mayrhoferová a Pavitsitsová po 3, Moellsová a Nikolicová 0)

Čajky: Jurčenková 14, Mitrasinovičová 12, Jamesová 10, Stašová 6, Mandičová 5 (Moravčíková 11, Vandlíková 6, Herminjardová 5, Taušová 4, Kraislová 3, Chovaníková a Uhlíková 0)

TH: 8/5 – 32/26, Fauly: 23 – 16, Trojky: 4 – 6, Rozhodovali: Margala, Višniarová, Kubík, 150 divákov

Povedali po zápase:

Peter Jankovič, tréner Piešťan: „Z našej strany zlý začiatok, podľa mňa podcenenie súpera a potom sme s tým mali trochu problém. Myslím si, že sme si to odčinili, ale takto my nemôžeme pristupovať k týmto zápasom. Baby si to vypili do dna v prvej štvrtine, potom sa už rozbehli. Záver v podaní našich mladých dievčat, s niektorými vecami nie som stotožnený, ale na jednej strane, potrebujú takéto zápasy hrať, aj keď to vyzerá zle, ale nech sa oťukávajú v takejto medzinárodnej konfrontácii.“

Alica Moravčíková, hráčka Piešťan: „Prvý polčas, respektíve prvú štvrtinu sme rozhodne začali pozvoľnejšie, aj keď sme nechceli. Bolo možno v nohách cítiť, že to bol druhý zápas. Keď sme pritlačili a začali brániť agresívnejšie, k tomu nedovoľovali voľné strely a pristupovali k hráčkam, tak sme to hneď otočili a po prvom polčase sme viedli o 15 bodov. V druhom polčase sme od začiatku nastúpili koncentrovane a dostali sme len 11 bodov, čo je veľmi slušné a potom sa už v útoku hralo o to ľahšie.“

Foto: Ladislav Duračka