So Šamorínom úspešný vstup do ligových bojov

sep 30, 2023 | SPRAVY | 0 comments

Víťaznú sériu v Niké extralige žien si Piešťanské Čajky preniesli aj do sezóny 2023/2024, v úvodnom kole nemali problém s hráčkami Šamorína. V stredu cestujú na palubovku Young Angels Košice.

Začiatok extraligovej sezóny bol pre Piešťany pomalší, ale akonáhle sa rozbehli, tak sa herný rozdiel na palubovke ukázal. Jamesová sa postarala o úvodných 5 bodov svojho tímu, za približne 2 minúty bol z toho už stav 12:2. Kľúčovou zbraňou Čajok bol trestanie strát súpera a efektivita v rýchlych protiútokoch. Šamorín občas zahrozil, to však vyplývalo z domácej straty koncentrácie, ale na skóre po prvej štvrtine sa to neodzrkadlilo – 26:11. K Jamesovej sa pridala strelecky Herminjardová a piešťanské budovanie náskoku pokračovalo aj v druhej časti. Pozitívom v tomto smere bolo, že sa o to tiež starali hráčky z lavičky. Na veľkú radosť sa dočkala prvých bodov v Niké EXZ Uhlíková a postupne sa zapisovali na tabuľu všetky hráčky, ktoré zasiahli do stretnutia. Prvý polčas vyhrali Čajky 51:19.

Polčasová prestávka nepriniesla žiadne uspokojenie Piešťan so získaným náskokom, tretiu štvrtinu otvorili 16:2 a náskok sa dostal už cez 40-bodovú hranicu. Debut v najvyššej súťaži úspešne absolvovala tiež Majerová, Šamorín sa k výraznejšiemu náporu nedostal. Do poslednej 10-minútovky sa preto išlo za stavu 73:30. Čajky si extraligovú premiéru nového ročníka patrične užívali, divákov tešili viacerými peknými akciami. Povestnou čerešničkou na torte bol hneď prvý úspešný pokus Majerovej pri premiére.

Niké EXZ 2023/2024 – 1. kolo:

Piešťanské Čajky – ŠBK Šamorín 97:34 (26:11, 25:8, 22:11, 24:4)

Čajky: Jamesová 26, Herminjardová 15, Jurčenková 14, Mandičová 6, Mitrasinovičová 5 (Chovaníková a Uhlíková po 6, Kraislová 5, Taušová a Vandlíková po 4, Majerová a Moravčíková po 3)

Šamorín: Lüttmerdingová 18, Marcová 8, Bábiková a Vargová po 4, Takács 0 (Dudonová, Fenesová, Slama, Sobôtková a Soóky 0)

TH: 25/18 – 9/9, Fauly: 19 – 24, Trojky: 9 – 1, Rozhodovali: Ribakovs, Stopka, Valachovič

Povedali po zápase:

Peter Jankovič, tréner Čajok: „Klasický prvý zápas, trochu nám trvalo, kým sme sa do toho dostali. Myslím si, že postupom času sme už išli to, čo sme chceli. Zahrali si všetky baby, hlavne som rád za tie mladšie, každá jedna bodovala, čo je tiež veľmi dobré. Tešíme sa na príspevok do šatne (úsmev). Mrzí ma zranenie Any Mandičovej, verím, že to nebude nič dlhodobé, aby sme boli pripravení na Eurocup.“

Terézia Kraislová, hráčka Čajok: „Do zápasu sme vstúpili s veľkou energiou, rýchlo sme sa dostali do veľkého laufu, ktorého sme sa držali. Iba na niekoľko výpadkov sme konštantne držali tempo. Zahrala si celá lavička, každý skóroval. Máme tu nejaké prvé koše, prvé minúty, takže koláče, z čoho sa tešíme.“

  • Facebook

Foto: Ladislav Duračka