Bodové premiéry Majerovej s Uhlíkovou potešujúcim bonusom pri výhre

okt 1, 2023 | SPRAVY | 0 comments

Hladký triumf Piešťanských Čajok nad Šamorínom priniesol natiahnutie víťaznej série v Niké extralige žien, úspešné bodové premiéry Sáry Majerovej s Dianou Uhlíkovou a zlepšený prístup hráčok v porovnaní s predchádzajúcim stretnutím.

Fanúšikovia Čajok museli odchádzať z Diplomat arény v sobotu večer spokojní. Síce sa nepodarilo prekonať 100-bodovú hranicu, ale dočkali sa iných pozitív. Pekné akcie, jednoznačný triumf nad Šamorínom a hlavne oveľa lepší herný prejav. „Prístup bol určite lepší oproti predchádzajúcim zápasom, ale ešte stále nám tu chýba také niečo, že by sme dominanciu ukázali hneď od prvej sekundy. Ja si myslím, že to potrebuje aj trochu času, aby dievčatá do toho prišli. Nové tváre si potrebujú okukať súperov, bolo to ale lepšie,“ vravel tréner Peter Jankovič.

Jediným drobným negatívom pri domácej výhre boli zranenia, konkrétne s nelichotivou grimasou odchádzali na lavičku Ana Mandičová a Alica Moravčíková. Oveľa väčšiu spokojnosť na tvári mali debutantky v piešťanskom drese, najskôr sa podarilo bodovo presadiť Diane Uhlíkovej z čiary trestných hodov: „Dojmy sú veľmi dobré. Ďakujem trénerovi za šancu a minúty, ktoré mi dal. Snažila som sa ich využiť naplno a dúfam, že som splnila to, čo som mala. Ďakujem dievčatám za podporu a že mi verili. Myslím si, že je to aj určitá odplata za vynaloženú drinu. Samozrejme ďakujem trénerovi za dôveru, že ma hneď v prvom zápase postavil. Samozrejme, pečiem koláč do šatne (smiech), tradíciu treba dodržať.“

  • Facebook

V samotnom závere sa hneď pri prvom pokuse presadila aj Sára Majerová, do streleckej listiny sa tak proti Šamorínu zapísali všetky hráčky na súpiske. „Urobili chyby, ale to patrí k tomu. Ony musia robiť chyby, aby sa na nich učili. Chceli hrať, boli odvážne a som rád, že aj skórovali. Myslím si, že v tomto smere je to fajn,“ povedal na ich adresu Jankovič.

Obe hráčky patria ešte vekovo do kategórie do 19 rokov, preto možnosť konfrontovať sa so ženským basketbalom môže byť vítanou skúsenosťou na začiatku ich kariér. „Oproti juniorskému basketbalu je to určite fyzickejšie, viac agresívnejšie, takže treba dbať na viac detailov počas hry, či v obrane alebo v útoku,“ zhodnotila Uhlíková rozdiely medzi kategóriami.

Piešťanská víťazná séria v Niké EXZ pokračuje, už najbližšiu stredu o 19.00 h je pred Čajkami ďalšia neľahká výzva, predstavia sa na palubovke Young Angels Košice.

  • Facebook

Foto: Ladislav Duračka