Čajky dnes cestujú do Košíc. “Nečakáme žiaden ľahký zápas,” varujú Jurčenková s Jankovičom

okt 3, 2023 | SPRAVY | 0 comments

Po úspešnom vstupe do novej sezóny Niké extraligy žien, je pred Piešťanskými Čajkami ďalšia ligová konfrontácia. V stredu o 19.00 h sa predstavia v 2. kole na palubovke Young Angels Košice.

Aj keď v lete išli zvesti o možnom konci tradičnej značky na mape Niké EXZ, tak situácia sa ako vždy upokojila. Áno, Young Angels avizujú nejaké problémy, ale to nič nemení na tom, že do sezóny vstúpili so zaujímavo vyzerajúcim družstvom. Gro z minuloročného kolektívu sa podarilo udržať, k nemu sa pridala aj trojica kvalitných zámorských basketbalistiek – Kristina King, Hailey Leidel a Caroline Littlefield.

„Je to náš prvý zápas vonku v slovenskej lige. Očakávam zaujímavý zápas. Košice majú mladý, perspektívny slovenský tím, posilnený troma Američankami, čiže kvalita tam je. My sa ale musíme sústrediť na seba a na našu hru. Od začiatku zápasu nastúpiť koncentrovane a s agresívnou obranou, ktorou by sme sa chceli prezentovať počas celej sezóny a verím, že takto budeme úspešné aj v Košiciach,“ vyhlásila Anna Jurčenková.

Košičanky sa ešte nevrátili hrať do Starej jazdiarne (bývalá Angels aréna) a stále nemajú oficiálne nového hlavného trénera, ale už v úvodnom kole naznačili, že v Niké EXZ neplánujú byť len do počtu. Napokon ich však Banská Bystrica pretlačila a doma zdolala Young Angels 93:68.

Piešťany si svoju ligovú premiéru v sezóne 2023/2024 naplno užili, nad Šamorínom jednoznačne triumfovali 97:34. Dobrú atmosféru aj z prvých bodov Diany Uhlíkovej a Sáry Majerovej by radi preniesli do súboja v metropole východu.

„Nečaká nás žiaden ľahký duel. Vieme, že Košice priniesli tri Američanky a zo začiatku v Banskej Bystrici ukázali, že majú potenciál. Určite to netreba nejakým spôsobom podceňovať. Ja si stále myslím, že aj mladé košické hráčky vedia hrať basketbal a hlavne na domácej palubovke budú veľmi nepríjemné. Treba k tomuto stretnutiu pristúpiť maximálne zodpovedne, určite sme na to pripravení. Pôjdeme do toho naplno,“ prezradil tréner Peter Jankovič.

Stretnutie Young Angels Košice – Piešťanské Čajky začína v stredu o 19.00 h, sledovať ho môžete prostredníctvom Niké TVlive štatistík.

Foto: Ladislav Duračka