Piešťanská víťazná séria skončila v Košiciach

okt 4, 2023 | SPRAVY | 0 comments

Víťazná séria Piešťanských Čajok v Niké EXZ sa skončila v 2. kole základnej časti, nad sily úradujúceho majstra boli hráčky Young Angels Košice.

V Košiciach chýbala v zostave Piešťan pre zranenie Mandičová a Stašová a aj ich absencie mali dopad na to, čo sa dialo v prvom polčase. Čajky nezačali podľa predstáv, obrana nebola ideálna a s fyzickou hrou „anjeliek“ mali starosti. Súper bol proste všade a s dobrou ofenzívou Američaniek viedol už v 8. minúte 24:14. Oddychový čas čiastočne pomohol, ale nič nezmenil na negatívnom stave po prvej štvrtine – 20:28. V druhej časti pokračovali rovnaký priebeh na palubovke, Košice boli v laufe a Piešťany sa stále hľadali. Drobné vylepšenie prišlo od Jamesovej, no po prvom polčase prehrávali Čajky 36:43.

Po prestávke prišiel jednoznačný cieľ, odvrátiť hrozbu konca víťaznej série v Niké EXZ. Američanky v košickom drese však tento scenár nepripúšťali, preto sa ani výraznejšie nemenilo manko. 7-bodová šnúra Čajok, z toho 5 v podaní Vandlíkovej, zmenila tón zápasu a úradujúci majster sa priblížil na rozdiel útoku. Nádej na úspech v metropole východu zostala živá, aj keď sa išlo do poslednej 10-minútovky za stavu 65:67. Piešťanská stíhačka pokračovala, stále však boli Košice o krok vpred. Drámu museli rozuzliť záverečné momenty, v ktorej mali domáce hráčky presnejšiu mušku.

Niké EXZ – 2. kolo:

Young Angels Košice – Piešťanské Čajky 97:94 (28:20, 15:16, 24:29, 30:29)

Košice: Littlefieldová 27, Leidelová 25, Kingová 18, Rodáková 14, Šedivá 9 (Blanárová a Filická po 2, Dulovičová, Plavnická a Szmereková 0)

Čajky: Jamesová 35, Herminjardová 21, Jurčenková 12, Mitrasinovičová 3, Taušová 2 (Vandlíková 10, Moravčíková 9, Kraislová 2)

TH: 21/12 – 14/13, Fauly: 17 – 19, Trojky: 9 – 11, Rozhodovali: Karniš, Gacík, Begáni

Povedal po zápase:

Peter Jankovič, tréner Čajok: “Ťažko sa mi hodnotí takýto zápas. V prvom rade, gratulujem domácemu tímu k veľmi dobrému a oduševnenému výkonu. Dobehla nás naša profesionalita, zápas sa nedá vyhrávať len tým, že nosíme na drese nejaký názov, ale tým, že musíme chcieť vyhrávať. To je ten problém. Musíme sa o tom veľmi tvrdo porozprávať, lebo to nie je dobré. Dúfam, že táto facka nám príde vhod. Chvalabohu, prišlo to na začiatku sezóny. Musíme sa veľmi rýchlo pozviechať, aby sme zbytočne nehrali Eurocup a vyplnili si stredy. Buď všetci, počnúc realizačným tímom po poslednú hráčku, si vstúpia do svedomia a začneme pracovať na tom, na čom sme stavali 2 roky a prestali sa pozerať po ostatných. Musíme sa sústrediť sami na seba, začať pracovať tak, aby sme naďalej mohli úspešne reprezentovať klub a miesto, nielen v lige, ale aj v európskych pohároch. Týmto sa chcem ospravedlniť vedeniu klubu za tento nevydarený zápas.”

Foto: Ladislav Duračka