Majster proti nováčikovi, pred Eurocupom nastúpia Čajky proti Trenčínu

okt 6, 2023 | SPRAVY | 0 comments

Piešťanské Čajky majú pred sebou záverečný test pred začiatkom Eurocupu, v Niké EXZ nastúpia v sobotu o 18.00 h proti nováčikovi BK AS Trenčín.

Piešťanský kolektív zažil prvýkrát od apríla 2022, aké je to prehrať zápas na domácej scéne. Mimoriadne ofenzívne stretnutie s Young Angels Košice im bez Radky Stašovej a Any Mandičovej prinieslo výsledok 94:97. „Možno nás to prebudí. Brali sme to tak, že nik nás nemôže zdolať, ale teraz vidíme, že môže. Teraz už hádam budeme hrať tak, ako sme zvyknuté,“ vravela po stretnutí ‘KJ’ Jamesová.

Ako je aj v nadpise, sobota patrí v Diplomat aréne súboju majstra s nováčikom. Trenčín hrá premiérovo Niké extraligu žien, s mimoriadne mladým družstvom zažil tvrdý krst ohňom na palubovke CBK Košice (38:105), ale pri domácej premiére nesklamal, aj keď prehral so Šamorínom 55:73. Najvýraznejšou postavou v tíme je bývalá hráčka Piešťan a reprezentantka Slovenska Mária Felixová.

„V zápase proti Trenčínu sa budeme sústrediť hlavne na seba. V predchádzajúcom stretnutí nám vôbec nefungovali veci v obrannej fáze hry. Robili sme chyby v individuálnej, ako aj v tímovej obrane. Pred stredajším, veľmi dôležitým prvým zápasom v Eurocupe, je to pre nás zdvihnutý varovný prst. Už od štvrtka pracujeme na tom, aby sme tieto chyby a nedostatky čo najviac eliminovali,“ povedal asistent trénera Ondrej Haviar. “Čaká nás posledný ligový zápas pred Eurocupom a po nevydarenom stretnutí v Košiciach, by sme chceli hrať takú obranu, ako trénujeme, zlepšiť energiu, ale hrať hlavne s chuťou,” dodala Nataša Taušová.

Piešťany nastúpia proti Trenčínu v sobotu 7. októbra o 18.00 h, vstupné na základnú a nadstavbovú časť Niké EXZ je 6€. Pokladňa v priestoroch Diplomat arény sa otvára vždy 60 minút pred začiatkom zápasu.

Foto: Ladislav Duračka

  • Facebook