“Snáď nás to prebudí,” hovorí Ke´Shunan James po prehre v Košiciach

okt 6, 2023 | SPRAVY | 0 comments

Od apríla 2022 nenachádzali Piešťanské Čajky na domácej scéne premožiteľa, až prišlo 2. kolo základnej časti Niké EXZ na palubovke Young Angels Košice. V mimoriadne ofenzívnom zápase (94:97) doplatili na absencie a neúspešnú stíhaciu jazdu, po ktorej sa skončila ich 34-zápasová séria.

Už prvá štvrtina naznačila, že hráčky z kúpeľného mesta to nebudú mať v metropole východu jednoduché a ďalší priebeh to len potvrdil. Košice sa skrz Američanky veľmi rýchlo dostali do hernej pohody, Piešťany museli na druhej strane dobiehať manko. „Nehrali sme tak, ako hráme. Neboli sme agresívne, nehrali sme rýchlo a hrali sme tak, ako chceli, aby sme hrali. Preto sme prehrali. Chýbala nám koncentrácia. Myslím si, že sme cítili, že ich zdoláme bez ohľadu na to, ako budeme hrať. Ako keby nám to majú darovať. To sa v tejto sezóne neudeje, každý bude chcieť nad nami vyhrať,“ povedala otvorene ‘KJ’ James.

Tréner Peter Jankovič nemal k dispozícii dve hráčky základnej zostavy, proti Young Angels boli len v civile Ana Mandič a Radka Stašová. „Patria do základu, takže samozrejme, že nám chýbali. Určite by mali pozitívny dopad na našu hru,“ myslí si Jamesová.

Aj pod vplyvom týchto okolností mali Piešťany stále možnosť zvíťaziť nad Košicami. V tretej a v koncovke štvrtej štvrtiny sa dokázali dotiahnuť na rozdiel jedného útoku, ale vtedy mal súper vždy bodovú odpoveď. „Keď sme začali hrať agresívnejšie, tak sa naša hra zlepšila a vrátili sme sa do zápasu. Keď sme zatlačili, skórovali,“ zhodnotila ‘KJ’ tieto momenty.

Výsledkom bol napokon koniec víťaznej série Čajok a zdvihnutý varovný prst pred zápasmi v Eurocupe. „Možno nás to prebudí. Brali sme to tak, že nik nás nemôže zdolať, ale teraz vidíme, že môže. Teraz už hádam budeme hrať tak, ako sme zvyknuté,“ dodala na záver k hodnoteniu zápasu James.

Pred Piešťanmi je záverečná previerka pred štartom v Eurocupe, v sobotu o 18.00 h privítajú v Diplomat aréne nováčika z Trenčína.

Foto: Ladislav Duračka

  • Facebook