Čajky nedali Trenčínu šancu pomýšľať na výhru

okt 7, 2023 | SPRAVY | 0 comments

Piešťanské Čajky sa víťazne naladili na účinkovanie v Eurocupe, v 3. kole Niké EXZ suverénne triumfovali nad nováčikom súťaže – BK AS Trenčín.

Facka v Košiciach evidentne Piešťanom pomohla, do domáceho duelu vstúpili 18 bodmi v rade. Kvalitatívny, skúsenostný a herný rozdiel bol evidentný, Čajky navyše strieľali s vysokou úspešnosťou streľby. Už v podstate za 5 minút sa strelecky presadili všetky hráčky základnej päťky. K slovu sa dostal na chvíľu aj Trenčín, ale aj lavičkové hráčky zveľaďovali piešťanský náskok. Do konca prvej štvrtiny sa stav zastavil na 34:8. Celkovo sa Čajky nadýchli k ďalšej veľkej bodovej šnúre, tentoraz na konci prvej a druhej časti zaznamenali 34 bodov za sebou. V streleckej listine sa medzitým objavili už takmer všetky hráčky na súpiske. Po prvom polčase svietilo na tabuli skóre 59:12.

Kým prvý polčas bol v znamení piešťanskej dominancie, tak tretia štvrtina bola len o jednom tíme, a to domácom. Za všetko hovorí aj skóre v tejto časti stretnutia – 33:0. Do poslednej periódy sa išlo za stavu 92:12. Hneď v úvode štvrtej štvrtiny sa podarilo prekonať 100-bodovú hranicu, symbolicky sa o ňu trojkou postarala posledná čakateľka na body – Sára Majerová. Tempo Čajok nepoľavovalo ani s ubúdajúcim časom, svoj markantný rozdiel ešte viac zvýraznili. Majster nakoniec zdolal nováčika o 103 bodov – 126:23.

Niké EXZ – 3. kolo:

Piešťanské Čajky – BK AS Trenčín 126:23 (34:8, 25:4, 33:0, 34:11)

Čajky: Jamesová 16, Taušová 14, Jurčenková 12, Stašová 8, Herminjardová 4 (Chovaníková 18, Vandlíková 17, Majerová 13, Moravčíková 11, Kraislová a Mitrasinovičová po 7)

Trenčín: Barboričová 10, Felixová 5, Urbanová 3, Seifertová 2, Mamráková 1 (Hlávková 2, Bučková, Jamrichová, Křenová, Sorádová a Šoltésová 0)

TH: 28/18 – 9/6, Fauly: 16 – 18, Trojky: 12 – 3, Rozhodovali: Uhrin, Kubík, Valachovič

Povedali po zápase:

Peter Jankovič, tréner Čajok: „Takýto zápas sa mi hodnotí ťažko. Myslím si, že sme nastúpili na začiatku celkom zodpovedne. Kvalita sa ukazovala počas celého stretnutia. Mladé dievčatá sa neprispôsobili hre súpera, ale snažili sa hrať našu hru. Trochu ma mrzí naša úspešnosť, keďže sme mali veľmi veľa voľných pozícií a neboli sme veľmi úspešní, na čom budeme musieť popracovať. Ďakujem súperovi, že sa zúčastnil zápasu a ja pevne verím, že to bude napredovať. Hlavné pevné nervy, lebo to bude pre nich náročné.“

Alexandra Chovaníková, hráčka Čajok: „Cieľom tohto zápasu si ho bolo užiť. Som veľmi pyšná na baby, ako sme to zvládli, že sme celý čas boli motivované. Do poslednej sekundy sme sa nevzdávali, hrali sme agresívnu obranu a splnili sme to, čo tréner chcel. Som veľmi spokojná a teším sa.“

Foto: Ladislav Duračka

  • Facebook