Jankovič pred vstupom do Eurocupu: Môžeme pomýšľať na úspech len ako kolektív

okt 9, 2023 | SPRAVY | 0 comments

Nové eurocupové dobrodružstvo štartuje pre Piešťanské Čajky už v stredu! Do Diplomat arény pricestuje opäť po roku na úvod rovnaký tím, poľský Gorzów. Viac o tomto súperovi a o dianí v piešťanskom tíme priblížil tréner Peter Jankovič.

„Je to úplne neštandardné a neviem, či som sa s tým vôbec stretol, že sme s niekým na seba narazili v tej istej skupine dvakrát po sebe, začínali proti sebe a my ešte v pozícii domáceho tímu. S trénerom Gorzówa som sa stretol na majstrovstvách Európy, kde si robil srandu, že budeme opäť spolu v skupine a nakoniec sa mu to vyplnilo. Ja sa už na zápas teším,“ zhodnotil kouč Čajok fakt, že v Eurocupe sa stretnú nielen proti rovnakému tímu spred roka, ale opäť s ním aj začínajú účinkovanie v súťaži.

Jasným cieľom jeho hráčok bude vrátiť Gorzówu predchádzajúce dve prehry v Eurocupe a vstúpiť do súťaže úspešne, ako tomu bolo v Alpsko-jadranskom pohári a Niké Extralige žien. Ako vyzerá súpiska stredajšieho rivala v Diplomat aréne? „V podstate celá základná päťka, ktorá tvorila minulosezónnu hru Gorzówa, sa rozišla. Hlavná časť tímu je poskladaná nanovo, je to teda iné družstvo. Je vidieť, že kvalita je trochu nižšia, ako tomu v predchádzajúcej sezóne, ale neznižuje to kvalitu tímu, ktorý je stále veľmi silný. Celá os, ktorá tvorila veľmi silný základ a Gorzów veľmi dlho neprehral v Eurocupe, ani v poľskej lige, sa zmenila,“ odpovedal Jankovič.

  • Facebook

Ako sme už v nedeľu písali, pre Gorzów len sa počas uplynulého víkendu začala ďalšia ligová sezóna v Poľsku. Prvý krok bol v ich podaní úspešný, Bydhošť zdolali 90:82. „Nebral by som to tak, že sme viac rozohraní ako oni. Máme síce za sebou viac zápasov, ale nevnímal by som to tak. Gorzów hral prípravné zápasy, stále je v nejakom zápasovom tempe. Hrajú veľmi rýchlo a agresívne, celý tím je viac-menej zameraný na rozohrávačku a dve podkošové hráčky. K tomu doniesli reprezentantku Maďarska, Wentzelovú, s ktorou sme sa stretli, keď sme hrali play off proti Pécsu. Musíme si dávať pozor na tempo, v poľskej lige sa hrá trochu inak ako u nás. Odohrali síce len jeden zápas, ale to neznamená, že nehrali. Mali sme možnosť vidieť ich na turnaji vo Vroclave, kde sa stretli s Gdyňou a Poznaňou,“ vyjadril sa tréner Piešťan na tému zápasového kalendára a herného prejavu Gorzówa.

Jankovič zároveň poskytol aj aktuálne informácie o zdravotnom stave v tíme: „Žiaľ, nebudeme v plnej sile. Ana Mandičová určite nenastúpi a stopercentne nie je na tom Radka Stašová, aj keď v sobotu nastúpila na prvý zápas, ale verím, že v stredu bude hrať. Potrebujeme každú zdravú ruku a nohu, aby nám pomohla a mohli sme z tohto tímu vyťažiť čo najviac, a pokúsili sa o dobrý štart do novej sezóny Eurocupu.“

  • Facebook

Minuloročné úspechy v Eurocupe majú fanúšikovia Piešťan ešte stále v živej pamäti a radi by sa niečoho podobného dočkali aj počas nasledujúcich týždňov. Ich podpora z tribún môže pomôcť k zvládnutiu prvého kroku v B-skupine. „Maximálne koncentrovaný výkon každej jednej hráčky, ktorá bude na lavičke. My môžeme pomýšľať na úspech len ako kolektív, nie individuálne. Ak budeme schopní plniť veci, na ktorých sa dohodneme, budeme chcieť hrať na maxime našich možností v obrane a bude sa nám dariť v útoku, tak sme schopní poraziť Gorzów. Koncentrácia, veľká energia, minimalizovať chyby na jednej a druhej strane ihriska, tak by to mohlo fungovať. Verím, že so vstupom do Eurocupu bude koncentrácia na úplne inej úrovni a dievčatá ukážu skúsenosti z týchto súťaží,“ načrtol Jankovič potenciálnu cestu k víťaznému začiatku účinkovania v Eurocupe.

Prvý eurocupový zápas Piešťanských Čajok sa uskutoční v stredu 11. októbra o 18.00 h v Diplomat aréne, vstupné na duel s Gorzówom je 9€.

  • Facebook

Foto: Lukáš Droppan