Ligové zápolenie Čajok pokračuje cestou k bystrickým “sovičkám”

okt 13, 2023 | SPRAVY | 0 comments

Nabitý októbrový kalendár zápasov pre Piešťanské Čajky pokračuje ďalším duelom v Niké Extralige žien, v sobotu 14. októbra o 17.00 h nastúpia proti BK ŠK UMB Banská Bystrica.

“Sovičky” sú posledné roky pravidelnou súčasťou Niké EXZ a dlhšiu dobu sa pohybujú skôr v dolnej polovici tabuľky. V predchádzajúcom ročníku sa im podarilo obsadiť 7. miesto a minimálne túto pozíciu by v sezóne 2023/2024 zopakovali. Počas leta sa dohodli na užšej spolupráci s druhým klubom z Banskej Bystrice, Sláviou. Niektoré hráčky tak postupne dostávajú priestor na zohranie a získavanie skúsenosti práve v družstve UMB. Medzi ústredné postavy tímu patrí Martina Krajčírová, ktorá sa po viac ako 4 rokoch vrátila k basketbalu. Dlhoročnou oporou je tiež Klaudia Háberová a Gabriela Turčanová. Zatiaľ ani im sa nepodarilo prerušiť čakanie na víťazstvo v aktuálnom ročníku Niké EXZ, na konte tak majú tri prehry – s Ružomberkom (23:105), CBK Košice (62:74) a Šamorínom (48:75).

Piešťanské Čajky majú za sebou úvodné vystúpenie v Eurocupe, s poľským Gorzówom im to nevyšlo ani na tretí pokus, doma s týmto súperom prehrali 64:77. Do Banskej Bystrice si idú napraviť chuť a pripraviť sa na pokračovanie v Eurocupe. “V sobotu nás čaká zápas s UMB Banská Bystrica. Rozhodne do neho vstúpime všetky plne koncentrované a budeme sa čo najlepšie snažiť splniť očakávania trénera, najmä si každá chceme s chuťou užiť zápas a hrať tímový basketbal,” prezradila k sobotňajším plánom Alexandra Chovaníková.

Ligový duel Piešťanských Čajok s UMB Banská Bystrica začína v sobotu 14. októbra o 17.00 h, sledovať ho môžete prostredníctvom priameho prenosu na Niké TV alebo štatistického prenosu.

Foto: Lukáš Droppan

  • Facebook