Cieľ pred zápasom v Dudelange je jasný, Jankovič: Musíme dodržiavať obranné pokyny

okt 17, 2023 | SPRAVY | 0 comments

Pre Piešťanské Čajky pokračuje účinkovanie v B-skupine Eurocupu Women štvrtkovým zápasom s luxemburským T71 Dudelange. Cieľom družstva trénera Petra Jankoviča je odčiniť chyby z domáceho stretnutia s Gorzówom a zaknihovať do tabuľky prvé víťazstvo.

Po zápase s Gorzówom bolo dostatok priestoru a času znalyzovať duel, ktorý napokon priniesol prehru 63:77. „Myslím si, že všetci vieme, kde sme urobili chyby. Ukázali sme si to na videu, rozobrali sme si to a teraz môžeme dúfať, že nás to posunie ďalej. Minimálne sa budeme snažiť to napraviť, aby to do ďalších zápasov bolo už len lepšie a lepšie. Ja verím, že to padlo na úrodnú pôdu a budeme minimalizovať chyby, ktoré sme robili v zápase s Gorzówom,“ povedal pred štvrtkovým vystúpením tréner Piešťan Peter Jankovič.

Po zaváhaní v Eurocupe Čajky zaknihovali povinné v domácej Niké Extralige žien, keď vyhrali hladko nad BK ŠK UMB Banská Bystrica 85:34. Ani do Luxemburska však nepocestujú v plnej sile. „Náš zdravotný stav stále nie je stopercentný, s určitosťou vieme povedať, že Ana Mandič ešte stále nenastúpi. Pozitívom však je, že Radka Stašová je už fit, takže aspoň malá útecha na to, že stále nie sme kompletní,“ uviedol kormidelník Čajok.

Aktuálny vicemajster Luxemburska a víťaz Luxemburského superpohára odštartoval domácu súťaž s bilanciou 3 výhier a 1 prehry. V Eurocupe prehral s favorizovanou španielskou Gironou po bojovnom výkone 71:97. „Ide o veľmi nepríjemného a behavého súpera, bez nejakého väčšieho herného plánu. Nebudú sa vzdávať, hrajú za každého stavu, im je jedno, či sú hore alebo dole. Ukázali to aj v prvom zápase, keď prehrávali o 40 bodov, ale stiahli na, dá sa povedať, že pre nich prijateľných 26 bodov. Budeme musieť byť pripravení a verím, že budeme úspešní,“ predstavil Jankovič najbližšieho súpera.

  • Facebook

Vystúpeniu v Girone dominovala najmä skúsená Američanka Mia Loyd a slovenskému basketbalu dôverne známy talent Faith Ehi Etute. Spoločne mali podiel na polovici tímových bodov, doskokov a asistencií. „Nie je to len o nich dvoch, ale Loyd ukázala svoju kvalitu. Je to krídelníčka, ktorá dokáže aj vystreliť, či urobiť prienik. Tým, že hrávajú veľké porcie minút, tak sa samozrejme aj presadzujú. Etute poznáme z mládežníckej a ženskej reprezentácie. Musíme byť na to pripravení, nesmieme im dovoliť rozbehnúť sa, lebo potom budeme mať problém, aby sme ich zastavili,“ vyjadril sa kormidelník Piešťan.

Pred Čajkami je tak ďalšia európska výzva, v ktorej majú jednoznačný cieľ – získať prvé víťazstvo do tabuľky B-skupiny a bojovať o jednu z postupových priečok. V Dudelange ale vedia, že ich nečaká jednoduchá skúška. „Veľmi dôležité bude, aby sme plnili náš plán hry. Hlavné bude dodržiavanie obranných pokynov. Verím, že útok príde, ale pokiaľ nebudeme brániť a minimalizovať chyby, ktoré sme robili proti Gorzówu a nezoberieme individuálnu zodpovednosť za výsledok, tak budeme mať problém. Dôležité bude ubránenie 1 na 1, doskočenie lôpt, potom hrali čo najrýchlejšie dopredu a využili našu širšiu rotáciu,“ myslí si Jankovič.

Zápas Piešťanských Čajok s T71 Dudelange je na programe vo štvrtok o 19.30 h.

  • Facebook

Foto: Lukáš Droppan