Čajky cestujú do Ružomberka s cieľom uhájiť vedúcu pozíciu v Niké EXZ

okt 28, 2023 | SPRAVY | 0 comments

V krátkom čase majú pred sebou Piešťanské Čajky v Niké Extralige žien ďalší dôležitý zápas. V nedeľu o 17.00 h nastúpia v dohrávke 6. kola na palubovke MBK Ružomberok o prvé miesto v tabuľke.

Stretnutia medzi „Ružou“ a Čajkami majú vždy svoj náboj, inak tomu nebude ani v tomto prípade, keď sa proti sebe postavia dva tímy aktuálne hrajúce Eurocup. Mladý ružomberský kolektív predvádza zatiaľ slušné výkony v doterajšom priebehu sezóny, jedinú ligovú prehru zaznamenal v Banskej Bystrici (57:66). V domácom prostredí si dokázal mimo iného poradiť aj s Young Angels Košice (76:65) a naposledy triumfovať v Šamoríne (64:45), vďaka čomu bude doma bojovať o post lídra Niké EXZ.

V Eurocupe zatiaľ Ružomberok na prvý úspech čaká, ale herne má družstvo trénera Juraja Suju stúpajúcu tendenciu, o čom sa naposledy mohol presvedčiť grécky Olympiacos, ktorý sa musel na výhru (59:46) nadrieť do poslednej minúty. Podobne ako Piešťany, tak aj tím pod Čebraťom rieši svoje zdravotné starosti. Na dlhšiu dobu vypadli z hry Dominika Urbanová a Alexandra Buknová, vo štvrtok navyše nebola k dispozícii ani Mária Štefančová.

„Som hrdý na svoj tím, že sme im to maximálne sťažili. V rámci našich možností sme hrali do posledného momentu, nedali sme im nič zadarmo. Mohli sme urobiť niekoľko lepších rozhodnutí, mohli sme hrýzť dlhšie, ale už sme nemali fyzické sily. Hráme basketbal, založený na agresivite a rýchlosti, v obrane aj útoku. Na to potrebujete početnosť, dostatok hráčok. Verím, že nás tento zápas opäť posunul. Dúfam, že Andrea Andělová bude v poriadku, pretože sa celý týždeň trápila so zdravotnými starosťami,“ vravel po štvrtkovom stretnutí pre klubový web tréner Ružomberka Juraj Suja.

  • Facebook

Jednoznačnou líderkou ružomberského kolektívu je Ukrajinka Oľga Jackovecová, k nej sa pridávajú Lucia Hadačová, Viktória Havranová, Diana Mikovčáková a tiež Kamila Jarošová. V rovnako nabitom programe pokračujú aj Piešťany, v stredu odohrali tiež mimoriadne kvalitný duel v Eurocupe, keď trápili favorizovanú Spar Girona (53:68). Na svojej strane majú tiež absencie, chýbať bude Radka Stašová a uvidí sa, či zasiahne do hry Ana Mandičová.

„V nedeľu nás čaká ťažký súper. Ružomberok dokazuje v každom zápase Eurocupu, že nie je úplne tak fackovacím panákom, ako si niekto mohol myslieť. Síce majú tiež vnútorné problémy, s ktorými bojujú, ale slovenské dievčatá hrajú na hranici svojich možností a zatiaľ podávajú veľmi dobré výkony. Vieme veľmi dobre, že v Ružomberku sa nehrá ľahko, ale my sa musíme teraz dívať na seba. Myslím si, že naša hra má stúpajúcu tendenciu, takže verím, že takto vydržíme do reprezentačnej prestávky, aby sme si potom našli pár dní voľna. Teraz však treba zostať v strehu, máme pred sebou ešte 3 zápasy. Hneď prvý, v Ružomberku, bude veľmi dôležitý a urobíme všetko, aby sme boli úspešní,“ uviedol kouč Čajok Peter Jankovič.

Zápas MBK Ružomberok – Piešťanské Čajky je na programe v nedeľu o 17.00 h, kto má v pláne osobne prísť povzbudiť do Koniarne, tak vstupné na toto stretnutie je 4€. Pre všetkých ostatných bude k dispozícii štatistický prenosvideo prenos.

Foto: Ladislav Duračka