Proti Ružomberku s last minute posilou z Francúzska

okt 29, 2023 | SPRAVY | 0 comments

Piešťanské Čajky hlásia novú tvár vo svojom tíme, do družstva prichádza 28-ročná francúzska krídelníčka Berengere Dinga-Mbomi.

Pre novú piešťanskú akvizíciu to bude premiéra mimo francúzskych paluboviek, na ktorých strávila svoju doterajšiu basketbalovú kariéru. Postupne hrala za viaceré tímy – Centre Federal BB, Pays d’Aix Basket 13 Provence, Tarbes Gespe Bigorre, Arras Pays d’Artois Basket Feminin a Union Saint-Amand Porte du Hainaut.

Bývalá mládežnícka reprezentantka Francúzska bol v predchádzajúcich 4 rokoch súčasťou klubu USO Mondeville, kde potvrdzovala stabilitu vo svojich výkonoch. V sezóne 2022/2023 atakovala priemer 7 bodov, 3 doskokov, 2 asistencií a 2 ziskov na zápas. K tomu mala solídnu úspešnosť za 3 body (takmer 32%) a z čiary trestných hodov (75%). „Piešťanské Čajky som si vybrala z dôvodu, že som si vždy chcela vyskúšať pôsobenie v zahraničí. Okrem toho budem mať možnosť zahrať si Eurocup. Tímu chcem pomôcť k najlepším výkonom a už sa nesmierne teším a som rada, že byť súčasťou tohto tímu,“ prezradila Dinga-Mbomiová k svojmu príchodu.

S Čajkami podpísala kontrakt do konca roka 2023, s opciou na predĺženie do konca aktuálneho súťažného ročníka. Tréner Peter Jankovič sa vyjadril k jej angažovaniu a očakávaniam od nej: „Dohodli sme sa na angažovaní novej hráčky, keďže všetci vieme, že máme zdravotné problémy a niektoré hráčky nám vypadli na dlhšie obdobie. Potrebovali sme doplniť káder, pretože je náš program aj veľmi nahustený a náročný. Samozrejme, nechceme sa vzdať nejakého úspechu v Eurocupe. Hľadali sme prioritne riešenie medzi slovenskými hráčkami, jednali sme s jednou z reprezentantiek, ale nenašli sme zhodu, tak sme sa museli poobzerať aj na zahraničnom trhu. Našli sme teda bývalú mládežnícku reprezentantku Francúzska, ktorá viac času trávila v druhej francúzskej lige. Ide o krídelníčku, ktorá verím, že nám pomôže, zapadne do kolektívu a budeme sa môcť spoľahnúť na jej kvalitu.“

Dinga-Mbomi je k dispozícii svojmu tímu už na nedeľňajšiu dohrávku 6. kola Niké Extraligy žien na palubovke MBK Ružomberok.

Foto: Facebook