Súboj eurocupových tímov pre Čajky, Mitrasinović: Urobili sme dobrú tímovú robotu

okt 30, 2023 | SPRAVY | 0 comments

Stret zástupcov Niké EXZ v Eurocupe dopadol lepšie pre úradujúceho majstra. Piešťanské Čajky to však v Koniarni nemali jednoduché, Ružomberok im svojou hrou čo najviac sťažil cestu za výhrou 67:58 a potvrdením prvého miesta v tabuľke.

Klub z kúpeľného mesta si v úvode výrazne pomohol streľbou za tri body, ktorá bola jeho hlavnou zbraňou v prvej štvrtine. Až 18 z celkových 26 bodov bolo práve z diaľky. „Strieľali s úžasnou úspešnosťou v prvom polčase. V prvej štvrtine si vytvorili náskok, ktorý kontrolovali celý zápas. My sme hryzkali, ale nedokázali sme sa priblížiť, či vyrovnať skóre. Skúsene si to kontrolovali. Síce sme bojovali, nevzdali sme sa, ale ich výnimočná, nevídaná úspešnosť na začiatku nás stála veľa síl, k tomu treba súperovi dať pomyselný klobúk dole. Škoda tretej štvrtiny, že sme nedokázali prísť bližšie,“ hovoril po zápase domáci tréner Juraj Suja.

V druhej časti sa „Ruža“ približovala, keď mierne opadla piešťanská efektivita v útoku. Našťastie pre Čajky, v správnych chvíľach sa darilo skórovať, čím sa darilo udržiavať mierny odstup od ligového rivala. „Urobili sme dobrú robotu a aj v tomto nabitom programe sa nám podarilo uspieť. Neprekvapila nás agresivita, pretože sme o nej vedeli a pripravovali sme na ňu. Je to aktuálne pre nás veľmi náročné hrať v rytme streda-sobota, ale rovnaký program má aj Ružomberok. Pred každým duelom sa snažíme získať čo najviac energie, aby sme mohli odvádzať kvalitné výkony,“ uviedla Andželika Mitrasinović.

  • Facebook

Kľúčový z pohľadu priebehu zápasu bol nástup do druhého polčasu, ktorý bol opäť v réžii Piešťan. V tomto smere pomohla tradičná zbraň – konsolidovaná obrana a využívanie rýchlych protiútokov. „Hrali s agresivitou a bolo proti nej ťažké sa presadiť. Trochu sme sa nechali vyviesť z koncentrácie a rovnováhy, ale nejako sme to ustáli a dotiahli to do víťazného konca. Začiatok druhého polčasu sme mali veľmi dobrý, opäť sme si vybudovali náskok a potom sa dá povedať, že sme to nejakým spôsobom kontrolovali. Ružomberku sa podarilo stiahnuť ešte na 8 bodov, ale chýbalo im viac času. Nehrá sa tu ľahko, čo je možné vidieť aj v eurocupových zápasoch,“ myslí si tréner Peter Jankovič.

Do akcie sa už dostala aj najnovšia posila, Berengere Dinga-Mbomi stihla pri svojom debute zaznamenať 5 bodov, 2 doskoky a 2 asistencie. „Myslím si, že to, čo mohla, tak nám dala. Je to aj pre ňu na začiatok veľmi veľa nových informácií a navyše veľmi ťažký zápas na úvod. Som rád, že už je tu a budeme mať ďalšiu hráčku do rotácie, aby sa dali pošetriť minúty u niektorých nosných dievčat,“ vyjadril sa na jej adresu kormidelník Čajok.

Jeho hráčky tak zvládli v krátkom čase ďalší dôležitý ligový duel, po ktorom potvrdili status lídra Niké EXZ, avšak už musia opätovne preladiť na účinkovanie v Eurocupe. V stredu o 19.00 h majú pred sebou vystúpenie na palubovke poľského InvestInTheWest Enea Gorzów.

Foto: Rudolf Maškurica