Eurocup: Čajky v Gorzówe s cieľom zlomiť negatívnu bilanciu a zachovať si šancu na postup

okt 31, 2023 | SPRAVY | 0 comments

V Eurocupe štartuje odvetná časť skupinovej fázy, Piešťanské Čajky ju v B-skupine začínajú na palubovke InvestInTheWest Enea Gorzów. V Poľsku by radi zlomili negatívnu bilanciu proti tomuto súperovi a pomohli si vo svojich šanciach na pokračovanie v pohárovej Európe.

Čajkám aktuálne patrí v tabuľke 3. priečka, na svojom konte majú víťazstvo s Dudelange a dve prehry – s Gironou a najbližším eurocupovým súperom. V domácom stretnutí s Gorzówom im nevyšla tretia štvrtina, ktorá im zobrala nádej na úspech a výsledkom bola prehra 64:77. „Určite si prejdeme veci, ktoré Gorzów hral a pozrieme si chyby, ktoré sme robili v domácom zápase, aby sme sa ich snažili odstrániť. Bude to veľmi ťažké. Vieme, kde majú kvalitu a sú silní. Posnažíme sa to minimalizovať, aby sme boli konkurencieschopní,“ prezradil tréner Peter Jankovič.

Jeho tím má momentálne dobrú formu, čo dokumentujú ligové výhry nad Banskou Bystricou a Ružomberkom, ku ktorým sa pridal pozitívne vnímaný duel so Gironou. „Je to veľmi náročné, veľa tréningov a zápasov, do toho cestovanie, ale funguje sa mi fajn v tomto režime. V rámci klubu je o našu regeneráciu postarané, takže sa to dá zvládnuť,“ vyjadrila sa k programu Nataša Taušová. Mládežnícka reprezentantka Slovenska nastupuje v tomto období v základnej zostave, čo jej pomáha k hernému rastu a naberaniu skúseností: „Chcem poďakovať trénerovi, že mi v tomto smere verí. Snažím sa byť nohami na zemi, ísť od zápasu k zápasu a robiť to, čo mi tréner povie.“

  • Facebook

Gorzów mohol byť pokojne aj lídrom B-skupiny, keby nezbabral koncovku domáceho stretnutia s Gironou, ktoré napokon prehral rozdielom jedného koša – 75:77. Ja si myslím, že to nebolo prekvapenie. V Gorzówe sa hrá veľmi ťažko, je to také špecifické prostredie. Myslím si, že Girona tam vyhrala so šťastím. V tom momente nemali domáce hráčky naklonené šťastie na svoju stranu, dvoma momentmi sa otočil zápas,“ myslí si kormidelník Čajok.

Hlavnou postavou poľského tímu je reprezentantka Austrálie Chloe Bibbyová, s priemerom viac ako 20 bodov na zápas je na 8. mieste v rámci celého Eurocupu v tejto štatistike. „Bibbyová je kľúčom v ich hre, ale nesústredí sa to len na ňu, patrí však spolu s Jonesovou k top hráčkam. Celkovo však má 5-6 hráčok má veľkú kvalitu. Nejdeme sa koncentrovať len na jednu hráčku, ale v prvom rade sa sústredíme sami na seba, aby sme odohrali čo najlepší zápas,“ uviedol Jankovič.

  • Facebook

Piešťany vedia, čo je potrebné k tomu, aby získali ďalší triumf u súpera, v tomto prípade aj s mimoriadne cennou hodnotou. Pomôcť by už mala výraznejšie aj nová posila – Berengere Dinga-Mbomiová. „Gorzów je veľmi behavé družstvo, snaží sa hrať rýchly a agresívny basketbal. Takéto zápasy mi dávajú skúsenosti. Budeme sa snažiť hrať našu hru a dodržiavať pravidlá, ktoré nám nastaví tréner, aby sme zabojovali o víťazstvo,“ dodala na záver Taušová.

Zápas Piešťanských Čajok s InvestInTheWest Enea Gorzów začína v stredu o 19.00 h, sledovať ho môžete prostredníctvom Youtube prenosulive štatistík.

Program Európskeho pohára – streda 1. novembra:

B-skupina

19.00 h: InvestInTheWest Enea Gorzów – Piešťanské Čajky

19.30 h: T71 Dudelange – Spar Girona

Aktuálna tabuľka B-skupiny:

  1. Girona 3 3 0 242:199 6
  2. Gorzów 3 2 1 245:194 5
  3. Čajky 3 1 2 187:197 4
  4. Dudelange 3 0 3 176:260 3

Foto: Lukáš Droppan