Pred reprezentačnou prestávkou príde do Diplomat arény CBK Košice

nov 3, 2023 | SPRAVY | 0 comments

Je tu posledný duel Piešťanských Čajok pred reprezentačnou prestávkou, v domácej Diplomat aréne privítajú v rámci Niké Extraligy žien v sobotu o 18.00 h CBK Košice.

Nováčik prechádzajúceho ročníka sa v najvyššej súťaži rýchlo etabloval, pri svojom návrate sa umiestnil na 6. pozícii. Vedeniu CBK sa podarilo počas leta urobiť dobrú robotu, keď si v tíme udržali všetky dôležité hráčky. Košičanky vstúpili do sezóny najlepším možným spôsobom, najskôr v domácom prostredí zdolali Trenčín (105:38) a hneď na to UMB Banská Bystrica (74:62). Následne prišla séria troch prehier s favoritmi na cenné kovy – Banskou Bystricou (66:109), Ružomberkom (50:102) a Young Angels Košice (51:103). Pred týždňom bojovali o tretí tohtosezónny triumf, ale napokon si dva body odnášali z ich palubovky Šamorín (66:72).

Tréner Vladimír Karnay počíta v úvodnej fáze sezóny 2023/2024 aj so stratami, z rôznych zdravotných dôvodov vypadla zo zostavy trojica Michaela Lukačiková, Lucia Škvareková a Natália Tomajková. Piešťanská obrana sa musí mať na pozore hlavne pred Luciou Kašperanovou, Alexandrou Mončekovou a Kyrou Liašenkovou.

Čo sa týka Čajok, domácim stretnutím sa končí ich nabitý program na dvoch frontoch. V Niké EXZ potvrdili dvakrát za sebou status lídra súťaže, v Eurocupe majú za sebou smolné vystúpenie v poľskom Gorzówe. Pred svojimi fanúšikmi sa pokúsia zabudnúť na tesnú prehru a pokračovať v úspešnom ligovom ťažení. “Po sérii ťažkých zápasov, nás čaká ešte domáci zápas proti CBK Košice. Určite sa budeme snažiť nastúpiť čo najkoncentrovanejšie a nič nepodceniť. Sobotným zápasom ukončíme šnúru 10 zápasov v rade. Bol to náročný mesiac a reprezentačná prestávka nám určite padne vhod,” uviedol asistent trénera Ondrej Haviar.

Stretnutie Piešťanských Čajok s CBK Košice štartuje v sobotu o 18.00 h, vstupné na základnú a nadstavbovú časť Niké EXZ je 6€. Pokladňa v priestoroch Diplomat arény sa otvára vždy 60 minút pred začiatkom zápasu.

Foto: Ladislav Duračka