Smolná prehra s Gorzówom stále mrzí, Herminjard: Som hrdá na tím, spoločne sme bojovali až do konca!

nov 3, 2023 | SPRAVY | 0 comments

Dve sekundy, na ktoré nebudú Piešťanské Čajky v dobrom spomínať. V poľskom Gorzówe sa takmer podaril úžasný obrat, ale úspešná strela s klaksónom ich obrala o šancu na veľký úspech v Eurocupe. Prehra síce všetkých mrzí a dlho bude, ale zároveň je tu cítiť, že by do ďalšieho priebehu sezóny mohla pomôcť.

S odstupom niekoľkých hodín stále prevládajú rovnaké emócie, Čajky boli doslova krôčik od toho, aby proti favoritovi uspeli a výrazne sa tak priblížili k postupovým šanciam. „Prehra stále mrzí, ono to len tak neprejde, lebo je to stále v hlave. Myslím si, že sme aj napriek prehre urobili veľmi dobrú prácu. Môžeme mať z toho dobrý pocit, ale víťazstvo z toho nie je, preto nás to o to viac mrzí. Mohli sme prekvapiť a mať veľké víťazstvo,“ uviedol tréner Peter Jankovič.

Piešťany hrali podstatne lepšie, ako tomu bolo v prvej konfrontácii s týmto súperom. Síce bodovo zaostávali, ale nie raz sa dotiahli na Gorzów a domáci tím musel dať do toho všetko, aby si uhájil svoju palubovku. „Myslím si, že o konečnom výsledku rozhodli detaily. Tie sú v takýchto stretnutiach veľmi dôležité. Urobili sme viacero chýb v obrane, ktoré nás stáli víťazstvo. Pozitívom bolo, že sme našli energiu na návrat do zápasu. Som hrdá na môj tím, pretože sme ako jedno družstvo bojovali až do konca. Síce sme prehrali, ale do budúcna nám to môže pomôcť,“ myslí si Evita Herminjard.

  • Facebook

Veľkým momentom bola koncovka zápasu, 5 minút pred koncom Gorzów vyhrával o 11 bodov a nič nenasvedčovalo tomu, že by z toho mohla byť dráma. Prišla však 8-bodová šnúra Natašy Taušovej, po ktorej to razom bolo o jednom útoku. A takto sa to držalo až do posledných 2 sekúnd stretnutia. „Urobili sme oveľa menej chýb ako v prvom zápase s Gorzówom, to nás držalo v hre. Bola tam obrovská vôľa, chcenie a nasadenie. Celý zápas sme si prízvukovali, že máme na to, aby sme s nimi hrali. Aj keď sme prehrávali o 12 bodov, tak sme to nechceli zabaliť, keďže vieme, že v Eurocupe je každý bod veľmi dôležitý. Nabádal som dievčatá a samé to aj vedeli, že každý bod môže pomôcť. Mali sme dobré úseky, keď sme zastavili niektoré útoky a dokázali sme ľahko skórovať. Striedali sa úseky, keď sme sa priblížili a potom súper odišiel, ale ku koncu sme to už iba sťahovali a takmer to otočili. Veľmi ťažká strela v záverečných 2 sekundách nás stála víťazstvo,“ vyjadril sa tréner Piešťan.

„Katom“ Čajok bola Chloe Bibby, ktorá stihla vystreliť z ťažkej pozície, aj napriek dobrej defenzívnej aktivite ‘KJ’ James. „Každý z nás je smutný, pretože sme cítili, že máme na to. Musíme sa teraz zmobilizovať, poučiť sa a pokračovať s hlavami hore,“ vyhlásila Herminjard. Tesná prehra skomplikovala postupové ambície Piešťan, ale nič ešte nie je stratené. Vystúpenie v Gorzówe môže družstvu pomôcť. „Určite nás to môže posunúť, bez debaty. Takýto zápas sa nehrá každý deň. Teraz sme ho prehrali, ale príde možno duel, kde sa nám to podarí otočiť. Môžeme len veriť a dúfať, že sa to podarí. Bolí to a každého z nás to mrzí, ale musíme cez to ísť. Je to už minulosť, nezmeníme to, v sobotu nás čaká ďalší zápas. Verím, že sa nám to časom nejakým spôsobom vráti,“ dodal na záver Jankovič.

V sobotu čaká jeho tím posledný duel pred reprezentačnou prestávkou, o 18.00 h nastúpia doma proti CBK Košice.

Foto: Ladislav Duračka