Taušovú prekvapila pozvánka do reprezentácie: Chcem si zobrať najviac, čo sa bude dať

nov 7, 2023 | SPRAVY | 0 comments

Nataša Taušová si pred niekoľkými dňami vypočula príjemnú správu, vo veku 17 rokov si vyslúžila premiérovo pozvánku do ženskej reprezentácie Slovenska. Pred začiatkom kvalifikácie majstrovstiev Európy 2025 sme sa s hráčkou Piešťanských Čajok rozprávali nielen o tejto skúsenosti, ale tiež o tom, čo stojí za jej doterajšími výkonmi.

Doterajším vrcholom 17-ročnej Taušovej bola v slovenských farbách účasť na B-kategórii majstrovstiev Európy do 18 rokov. Teraz má možnosť zabojovať o prvú šancu a minúty medzi tými najlepšími hráčkami Slovenska. „Bola som určite milo prekvapená a chcela by som sa poďakovať trénerovi, že mi dal možnosť ukázať sa, že môžem trénovať a hrať zápasy aj na takejto úrovni. Celé toto znamená pre mňa veľmi veľa, je pre mňa pocta reprezentovať Slovensko v ženskej kategórii. Je to pre mňa ďalšia nová skúsenosť, aj mimo palubovky mám okolo seba skúsenejšie hráčky,“ načrtla svoje aktuálne dojmy hráčka Piešťan.

V reprezentačnom tíme je „benjamínom“, spolu s ňou sa dostala do 15-člennej širšej nominácie z mladších ročníkov aj Anna Laura Molnárová. Obe hráčky viedol na tohtoročnom šampionáte do 18 rokov z pozície hlavného trénera Peter Jankovič. „Chcem nabrať nové skúsenosti, je to predsa len niečo iné, čo sa týka systému hry, keďže mám teraz iného trénera, ako tomu je v Piešťanoch. Chcem si z tohto celého zobrať najviac, čo sa bude dať. Zatiaľ tu nevnímam, že som najmladšia (úsmev), ale keď bude niečo potrebné, tak to hneď spravím, keďže to z tejto pozície aj vychádza,“ prezradila Taušová.

  • Facebook

Aktuálna zdravotná situácia nielen v Piešťanoch, ale aj v reprezentácii Slovenska otvára pre 17-ročnú basketbalistku jedinečnú príležitosť. Medzi Čajkami sa udialo v dôsledku zranenia Any Mandičovej, zlomový okamih v podaní Taušovej prišiel v luxemburskom Dudelange, kde zaznamenala 10 bodov. „Motivuje ma to. Po fyzickej a psychickej stránke je to pre mňa veľmi náročné, ale som za to veľmi vďačná, pretože ide o dobrú skúsenosť,“ uviedla krídelníčka Čajok.

V ďalších stretnutiach potvrdila svoj herný progres, v Ružomberku pomohla k víťazstvu tiež 10 bodmi. Nateraz najviac o sebe dala vedieť v poľskom Gorzówe, kde svojimi bodmi pomohla k tomu, že Piešťany bojovali do konca o víťazstvo. Napokon bola s 21 bodmi najlepšou strelkyňou tímu. Tento honor si následne zopakovala aj v Niké EXZ, proti CBK Košice zaznamenala dokonca 25 bodov, čím si podľa všetkého stanovila svoje nové kariérne maximum. „Myslím si, že to vychádza z počúvania a plnenia pokynov trénera, ktoré dáva na palubovke. Hlavne je potrebné makať v obrane, v útoku už potom niečo popadá,“ dodala Taušová na margo svojich výkonov.

Foto: Ladislav Duračka