Čajky naskakujú späť do zápasového rytmu, v extralige cestujú do Šamorína

nov 16, 2023 | SPRAVY | 0 comments

Po reprezentačnej prestávke naskakujú Piešťanské Čajky opäť do zápasového rytmu, druhú polovicu základnej časti otvoria v sobotu o 18.00 h na palubovke ŠBK Šamorín.

Práve s týmto súperom otvárali Čajky ligovú sezónu 2023/2024, doma ho zdolali presvedčivo – 97:34. Následne zaznamenali zhodne po 3 víťazstvá a 3 prehry. Zaujímavosťou v tomto smere je, že pred svojimi fanúšikmi uspeli zatiaľ len v jednom prípade, nad UMB Banská Bystrica (75:48). V tabuľke sú tak na 5. pozícii.

„Po reprezentačnej prestávke sa pomaličky vraciame do zápasového módu. Doliečili sme pár menších zranení a blížime sa do stavu, že budeme konečne opäť v kompletnej zostave. Sobotu sa budeme snažiť nadviazať na dobrý herný prejav, ktorý sme mali pred prestávkou,“ prezradil asistent trénera Ondrej Haviar.

Medzi hlavné opory šamorínskeho tímu patrí Lucia Lüttmerdingová, Simona Marcová a Zuzana Vargová. Zaujímavosťou je, že na konci októbra zasiahla do hry aj bývalá reprezentantka Slovenska Timea Sujová, ktorá pôvodne pred touto sezónou oznámila ukončenie hráčskej kariéry.

“Po reprezentačnej prestávke nás v Šamoríne opäť čaká extraligový zápas. Na zápas sa teším a verím, že zopakujeme svoje predošlé výkony v lige a zápas si s chuťou užijeme. Je potrebné udržať si 40 minút koncentráciu a nepodceniť ani jednu sekundu, ktorú budeme mať na ihrisku. Verím, že splníme všetky pokyny, ktoré nám tréner zadá,” uviedla Alexandra Chovaníková. 

Piešťanom prišla zápasová prestávka vhod, mohli si doliečiť drobné šrámy a pripraviť sa na dôležité týždne, ktoré sú pred nimi. Postupne sa blíži návrat aj zraneného dua Radka Stašová a Ana Mandičová. Do Šamorína cestujú s jasným cieľom, potvrdiť post lídra Niké EXZ a víťazne sa naladiť na eurocupové stretnutie s Dudelange.

Zápas ŠBK Šamorín – Piešťanské Čajky, ktorý je na programe v sobotu o 18.00 h, môžete sledovať prostredníctvom štatistického prenosuvideo prenosu.

Foto: Ladislav Duračka