Ana Mandić je späť a pripravená pomôcť: Potrebujem čas, ale dostanem sa do formy!

nov 21, 2023 | SPRAVY | 0 comments

Po viac ako mesačnej absencii sa vo víkendovom ligovom zápase so Šamorínom vrátila do zostavy Piešťanských Čajok Ana Mandić. Reprezentantka Chorvátska prezradila v rozhovore, aká bola cesta zo zranenia a čo očakáva od zápasu s Dudelange.

„Som konečne späť a je to skvelý pocit. Na palubovkách a v zápasoch som absentovala viac ako 5 týždňov, čiže cesta naspäť nebola jednoduchá. Každý v klube a okolo neho mi pomohol k tomu, aby to bolo čo najmenej bolestivé a návrat čo najrýchlejší. Chcela by som sa im touto cestou poďakovať všetkým, že som vďaka ním späť,“ povedala Mandić k svojmu návratu do zostavy.

Zranenie ju síce vyradilo na dlhší čas z hry, ale s tímom bola pri každej príležitosti a vždy ju bolo nielen vidieť, ale aj počuť na lavičke. „Každý zápas som povzbudzovala najviac ako to bolo možné, tlieskala som, fandila som a ‘ajde‘ znamenalo pre tieto dievčatá veľa,“ uviedla hráčka Čajok.

V sobotu sa uskutočnil jej úspešný návrat na palubovky, pri výhre so Šamorínom absolvovala 22 minút, počas ktorých zaznamenala 12 bodov, 5 doskokov, 2 asistencie a 4 zisky. „S prvým zápasom som spokojná. Potrebujem čas, aby som sa opäť  dostala do formy, ale príde to,“ uviedla Mandić k svojmu výkonu.

Jej návrat je dobrou správou pre trénera Petra Jankoviča, chorvátska basketbalistka tak bude pripravená pomôcť tímu v stredajšom eurocupovom stretnutí proti luxemburskému Dudelange: „Každý zápas v Európskom pohári je ťažký a náročný. Musíme byť čo najviac koncentrované na pokyny trénera a ako vždy, aj v tomto prípade bude kľúčom k víťazstvu obrana,“ načrtla pivotka Čajok zápasový plán.

K tomu, aby slovenský basketbal mal zastúpenie aj naďalej v Eurocupe, bude potrebná aj vaša podpora z tribún Diplomat arény. Vystúpenie Piešťanských Čajok proti T71 Dudelange je na programe v stredu 22. novembra o 18.00 h, vstupné na tento zápas je 9€.

  • Facebook

Foto: Lukáš Droppan