Ďalšie prekvapenie nepripustili, Čajky nedali Košiciam šancu pomýšľať na úspech

nov 27, 2023 | SPRAVY | 0 comments

V hlavách mali nevydarené vystúpenie na východe Slovenska, ktoré ukončilo ich víťaznú sériu na domácej scéne. Piešťanské Čajky už ďalšie prekvapenie proti Young Angels Košice nepripustili, čo sa preukázalo aj na jednoznačnom víťazstve – 108:54.

Piešťanské basketbalistky mali jasný cieľ, za ktorým si šli od prvej minúty. Veľmi rýchlo si vypracovali náskok, ktorý bol v 4. minúte dvojciferný (16:6) a bez väčších starostí ho navyšovali. „Určite sme boli ako tím viac namotivované, ako tomu obvykle býva. Chceli sme to Košiciam vrátiť. Tréner od nás vyžadoval, aby sme celých 40 minút boli koncentrované. Myslím si, že v tomto smere sme si odviedli svoju robotu. Naša defenzíva bola koncentrovaná, ale vieme, že môže byť ešte na vyššej úrovni. Súperovi sme dovolili občas body, keď sme sa pozabudli, neodstavili na doskoku atď. Je to basketbal, nedá sa vždy zahrať perfektne. Vždy sa ale snažíme odovzdať to najlepšie, čo je v nás,“ vrátila sa k výhre autorka 19 bodov Bérengére Dinga-Mbomi.

Čajky nepoľavovali ani v ďalších štvrtinách, za prvý polčas mali na konte 60 bodov a takmer 50 dali po prestávke. Jednoznačný priebeh na palubovke umožnil kontrolovať aj minúty kľúčových hráčok pred stredajším dôležitým vystúpením v Eurocupe. „V Košiciach sme mali veľmi zlý zápas, preto je toto víťazstvo pre nás také dôležité. Oproti stretnutiu u nich sme od začiatku dali do toho energiu a do konca sme nepoľavovali,“ povedala Evita Herminjard.

  • Facebook

Napokon sa podarilo po dlhšom čase pokoriť 100-bodovú hranicu a bodovo prispeli takmer všetky hráčky, ktoré sa dostali na palubovku. Po reprezentačnej prestávke výkony Čajok gradujú, čo je dobrá správa pred stredou. „Myslím si, že to bola dobrá príprava na stretnutie v Girone. Vieme, čo musíme urobiť, aby sme zabojovali o dobrý výsledok. Kľúčom bude koncentrácia,“ myslí si Dinga-Mbomi.

Piešťany si upevnili status lídra Niké EXZ a po 9. kole si vytvorili náskok na dvojicu prenasledovateľov – Ružomberok a Banskú Bystricu. Teraz sa už ale koncentrujú na španielsku Gironu, záverečný zápas v B-skupine Eurocupe rozhodne o tom, či si aktuálny majster Slovenska opäť zahrá play off. „Pred stredou to bolo z našej strany dobré stretnutie. Vieme, že ako proti Košiciam, tak aj v stredu musíme hrať od začiatku do konca seriózne,“ dodala Herminjard.

Foto: Ladislav Duračka