Spokojnosť s postupom v Alpsko-jadranskom pohári, Dinga-Mbomi: Máme ďalšie dve výhry a to je podstatné

dec 4, 2023 | SPRAVY | 0 comments

Z druhého turnaja Alpsko-jadranského pohára odchádzali Piešťanské Čajky spokojné, obe svoje stretnutia v St. Pöltene zvládli a odmenou bola istota účasti vo Final Four. Zápasy s Triglavom a Trešnejvkou sme prebrali Berengere Dinga-Mbomi a trénerom Petrom Jankovičom.

Len niekoľko hodín po príchode zo Španielska už Čajky opäť balili kufre, v tomto prípade sa vydali do Rakúska s jasným cieľom, vrátiť sa k víťazným pocitom a potvrdiť pozíciu lídra A-skupiny. To sa aj potvrdilo. „Z našej strany to nebolo také ideálne po vypadnutí v Eurocupe. Z toho pohľadu, že sme vyhrali dva zápasy, tak to hodnotím fajn, ale náš herný výkon nebol podľa predstáv. Možno sa to dalo aj trochu očakávať, trochu sme padli, ale musíme zdvihnúť hlavy,“ načal hodnotenie turnaja kouč Piešťan.

V priebehu necelých 24 hodín sa museli pripraviť na dvoch odlišných súperov, pri nabitom programe tak museli zabrať aj hráčky z rotácie. „Prvýkrát som hrala takýto typ turnaja, celkovo to bolo dobré, pretože sme z Rakúska odišli s dvoma výhrami. Musíme zabudnúť na Gironu, stredajšie stretnutie znamenalo koniec v Eurocupe, z čoho sme sklamané a smutné. Nemáme teraz inú možnosť, len sa posunúť ďalej a koncentrovať sa na ligu,“ uviedla Dinga-Mbomi.

Triumfy nad Triglavom (74:66) a Trešnejvkou (98:66) sa pri pohľade na konečné skóre mohli rodiť ľahšie, ale opak bol pravdou. „Stretnutia nám ukázali hlavne v prvom zápase, dá sa povedať, že sme z pohodlnej hry prešli do hry pod tlakom. Súperovi sme dovolili prísť na 2 body, ale ukázala sa už nejaká skúsenosť, takže v tomto smere fajn. Druhý zápas bol hlavne o tom, že najmä v prvom polčase sme si neplnili to, čo sme si povedali v šatni. Až po prestávke sme začali hrať tak, ako sme chceli a hneď sa to ukázalo aj na výsledku,“ zhodnotil Jankovič vystúpenia svojho tímu.

  • Facebook

Pozitívnou správou pre šéfa piešťanskej lavičky bol fakt, že do hry sa konečne dostala Radka Stašová. V sobotu zaznamenala pri svojom návrate do zostavy 7 bodov a 4 doskoky, v nedeľu z toho bolo 11 bodov a 2 doskoky. „Dokázala urobiť to, čo sa od nej očakáva. Hlavne v prvom zápase nás podržala, keď nám vypadla Andželika. Svoju pozíciu bez problémov ustála. Ešte je tam určite vidieť nejaký herný výpadok, ale čím bude viacej zápasov, tak tým bude väčším prínosom pre tento tím,“ vyjadril sa tréner Piešťan na adresu reprezentantky Slovenska.

Čajky si v A-skupine suverénne vybojovali postup do Final Four, v B-skupine sa k ním počas uplynulého víkendu pridala Banská Bystrica a chorvátsky KAŽL. Hráčky z kúpeľného mesta ešte čakajú vo februári dve stretnutia v skupine, ale o prvenstvo by už nemali prísť. Môže táto získaná miestenka pomôcť k zabudnutiu na Gironu? „Ja si myslím, že určite áno. Po vypadnutí v Eurocupe zavládlo určité sklamanie, ale tým, že sme si potvrdili účasť vo Final Four, tak sme čiastočne dokázali naplniť cieľ, ktorý sme si dali. Ešte stále nie sme na konci, čaká nás ešte jeden turnaj a Final Four. Teraz sa už pozeráme na najbližší duel v Trenčíne, v ktorom budeme pripravení na to, aby sme odohrali normálne stretnutie,“ odpovedal na záver Jankovič.

Piešťany už v stredu nastúpia na mikulášsky duel, o 10.00 h sa predstavia v špeciálnom “mikulášskom” zápase na palubovke Trenčína.

Foto: Ladislav Duračka