Historický rok 2023 je minulosťou, ten nový odštartujú Čajky domácim “trojkráľovým” šlágrom s Ružomberkom

jan 4, 2024 | SPRAVY | 0 comments

Rok 2023, najúspešnejší rok v histórii basketbalistiek Piešťanských Čajok je už minulosťou a práve prebiehajúca sezóna sa prehupla do roka 2024, v ktorej majú Piešťanské Čajky taktiež najvyššie ambície.

Víťazstvo v Slovenskom pohári, obhajoba majstrovského titulu v Niké Extralige žien, kde počas celej sezóny Čajky neokúsili trpkosť porážky, tretie miesto vo Federálnom pohári a historický postup do play-off Eurocupu Women, to je súčet výborných výsledkov, ktorými sa v uplynulom roku Čajky zapísali do histórie. Je to však už minulosť, ktorú si treba s pokorou vážiť, no zároveň sa snažiť na ňu nadviazať aj v aktuálne prebiehajúcom ročníku.

Piešťanské Čajky po úspešne zvládnutom šlágri v Banskej Bystrici strávili Vianočné sviatky v dobrej nálade na prvej priečke tabuľky Niké Extraligy žien a užili si niekoľko dní zaslúženého voľna v kruhu najbližších, aby trochu prišli na iné myšlienky a takisto načerpali energiu a poriadne si oddýchli.

Už 27. decembra sa však v Diplomat aréne opäť zarezávalo na plné obrátky a v Piešťanoch využili dni medzi Vianocami a Novým rokom na naberanie kondície pred druhou polovicou sezóny, ktorá bude na zápasový program náročná až do jej konca.

Po dvoch dňoch voľna sa hneď po Novom roku už všetko koncentruje na rozbeh zápasového kolotoča „trojkráľovým“ šlágrom najvyššej ženskej súťaže, v ktorom Čajky privítajú už túto sobotu 6. januára hráčky MBK Ružomberok.

V predposlednom kole základnej časti Niké Extraligy žien sa Čajky budú snažiť uhájiť prvé miesto v tabuľke, čím by si výrazne dopomohli z pohľadu nasadenia do nadstavbovej časti, Federálneho i Slovenského pohára.

Čo sa týka aktuálnych noviniek, v zostave Piešťan nebude ani v januári chýbať Francúzska Berengére Dinga-Mbomi, s ktorou sa vedenie klubu dohodlo na predĺžení zmluvy o ďalší mesiac. K dispozícii v najbližších zápasoch zatiaľ ešte nebude rozohrávačka Andjelika Mitrasinović, ktorá rehabilituje so zraneným kolenom.