Čajky obhájili triumf v základnej časti, v „trojkráľovom“ šlágri uspeli nad Ružomberkom

jan 6, 2024 | SPRAVY | 0 comments

Piešťanské Čajky zvládli hneď na úvod nového roka najdôležitejšiu skúšku, víťazstvom nad Ružomberkom v „trojkráľovom“ šlágri obhájili triumf v základnej časti Niké Extraligy žien a zároveň si zabezpečili najlepšie nasadenie na Federálny pohár a Slovenský pohár.

Šláger 13. kola priniesol podľa očakávania pomalší rozbeh, prvé domáce body prišli v 3. minúte od Jurčenkovej. Pressing a agresívnejšia hra robili Čajkám v úvode starosti, ale postupom času dostali vedenie na svoju stranu. Mimoriadne si pomohli štvorminútovkou na konci štvrtiny, úsekom 10:2 získali do svojej hry sebavedomie. Tesne s klaksónom navyše upravovala Mandičová na 19:13 po prvej časti. Druhá štvrtina začala obdobne, najskôr sa hosťujúci tím priblížil, ale kolektívnou hrou Piešťany v správnej chvíli zareagovali. Pomohli opäť úsekom 10:2 a prvý polčas vyhrali 34:19.

V druhom polčase už domáce hráčky nepripustili žiadnu možnosť pomýšľať Ružomberku na zdramatizovanie stretnutia. Prejavilo sa to od prvej sekundy a tiež na čoraz zvyšujúcom sa náskoku. Veľmi dobré momenty si vybrala Herminjardová, ale aj spoluhráčky a 18-bodovou šnúrou zlomili definitívne odpor ligového rivala. Ukázalo sa to napokon aj na skóre po troch štvrtinách – 61:25. Poslednú časť si už Čajky kontrolovali, časom sa dostali do hry tiež mladšie hráčky. O piešťanskom víťazstve už bolo rozhodnuté, čo ocenila aj slušne zaplnená Diplomat aréna.

Niké Extraliga žien – 13. kolo:

Piešťanské Čajky – MBK Ružomberok 73:39 (19:13, 15:6, 27:6, 12:14)

Čajky: Herminjardová 13, Jamesová a Jurčenková po 8, Taušová 7, Stašová 5 (Moravčíková 12, Mandičová 9, Dinga-Mbomiová 5, Vandlíková 4, Kraislová 2)

Najviac bodov – Ružomberok: Andělová 11, Jackovecová 9, Buknová 7

TH: 15/13 – 5/2, Fauly: 18 – 21, Trojky: 4 – 3, Rozhodovali: Bara, Uhrin, Stopka

Povedali po zápase:

Peter Jankovič, tréner Piešťan: „Veľmi dobré poňatie našej hry, hlavne v obrane. Myslím si, že hlavne druhá štvrtina nás naštartovala, v ktorej sme súperovi dovolili len 6 bodov. Bolo výborné, že sme v tom dokázali aj v druhom polčase pokračovať. V podstate za 20 minút sme dostali 12 bodov, čo svedčí o tom, že sme hrali fakt veľmi dobre v obrane. Komunikovali sme, nedovolili sme im ľahké strely. Aj keď mali strely, tak sa na ne museli narobiť a boli ťažké, čiže nemali nejakú veľkú pohodu. Z toho potom pramenilo to, že sme vedeli hrať rýchlo dopredu, dali sme aj pár ľahkých košov. Som veľmi rád, že sme takto zvládli zápas.“

Radka Stašová, hráčka Piešťan: „Sme určite veľmi radi, že to dopadlo tak, ako to dopadlo. Nečakali sme asi až taký veľký rozdiel, ale dali sme do toho všetko. Do obrany sme dali hlavne veľa energie a sme veľmi radi, že sa nám podarilo podržať ich na 39 bodoch.“

Foto: Piešťanské Čajky