Nadstavbovú časť odštartujú Čajky v Šamoríne

jan 19, 2024 | SPRAVY | 0 comments

Niké Extraliga žien vstupuje do svojej nadstavbovej časti, Piešťanské Čajky sa v prvom kole predstavia v sobotu 20. januára o 18.00 h na palubovke ŠBK Šamorín.

Po 14 odohraných zápasoch sa účastníci najvyššej súťaže na rozdelili na dve skupiny, o 5. – 8. miesto a na 1. – 4. miesto, do druhej menovanej skupiny patria Šamorín a Čajky. Piešťany si zobrali do nadstavby bilanciu 6 výhier a žiadnej prehry, klub z juhu Slovenska sa dostal medzi najlepšiu štvorku po kontumácii záverečného duelu základnej časti s Young Angels Košice.

„Nadstavbovú časť začíname nakoniec na palubovke Šamorína. Tento zápas berieme ako dobrú prípravu na ťažké stretnutia, ktoré nás čakajú už čoskoro na Federálnom pohári. Verím, že odohráme dobrý zápas a to hlavne v obrane,“ vyjadril sa o najbližšom súperovi asistent trénera Ondrej Haviar.

So Šamorínom majú piešťanské basketbalistky pozitívnu bilanciu, v aktuálnom ročníku zdolali tohto súpera v oboch doterajších prípadoch ľahko – 97:34 a 86:37. Od poslednej konfrontácie sa udiali v kádri ŠBK drobné zmeny, občasne naskočí na palubovky v pozícii hrajúcej asistentky trénera bývalá reprezentantka Slovenska Timea Sujová a po viac ako dvoch rokoch sa do družstva vrátila Radoslava Ošťádalová. Okrem nich možno zaradiť medzi líderky šamorínskeho kolektívu Luciu Lüttmerdingovú, Simonu Marcovú, či Zuzanu Vargovú. 

„Začína nám zaujímavá časť sezóny. V sobotu ideme do toho ako vždy naplno, je to pre nás posledná príprava na budúco týždňový Federálny pohár. Chceme hrať kolektívne a základom bude obrana,“ uviedla Ana Mandić.

Zápas Piešťanských Čajok s ŠBK Šamorín začína v sobotu 20. januára o 18.00 h, sledovať ho môžete prostredníctvom štatistického prenosu alebo video prenosu.

Foto: Ladislav Duračka