“Budú to ťažké tri dni, veríme, že nás fanúšikovia poženú,” zhodujú sa Jamesová so Stašovou

jan 24, 2024 | SPRAVY | 0 comments

Najkvalitnejšie obsadenie v doterajšej histórii Federálneho, resp. Česko-slovenského pohára sa stretne od piatku do nedele v Diplomat aréne. Piešťanské Čajky vždy skončili na tomto podujatí s medailou a s prázdnymi rukami nechcú zostať ani pred svojimi fanúšikmi. O ambíciách a atmosfére v tíme viac povedali hráčky Čajok Radka Stašová a ‘KJ‘ James.

Január priniesol Piešťanom najmä záver základnej časti a začiatok nadstavbovej časti Niké Extraligy žien. Vo všetkých troch zápasoch sa majstrovi podarilo zvíťaziť, takže v tomto smere sú na Federálny pohár pripravené. „Myslím si, že každá z nás sa teší a je mentálne pripravená na najbližšie tri zápasy. Atmosféra je dobrá, to platí aj o tímovej chémii. Sme už späť v rytme, na ktorý sme zvyknuté. Pri dobrom nastavení v rámci družstva je to vždy jednoduchšie,“ uviedla James pred štartom Federálneho pohára.

Trojdňové podujatie prinesie v kúpeľnom meste pri neúčasti USK Praha to najlepšie, čo aktuálne slovenský a český ženský basketbal ponúka. 6 z 8 tímov na Federálnom pohári sa v tejto sezóne predstavilo v Eurocupe, druhú najlepšiu medzinárodnú súťaž v Európe si nezahral len Hradec Králové a Šamorín. „Neviem to síce porovnať s minulým rokom, ale na tohtoročnom pohári bude 6 účastníkov Eurocupu, čo určite hovorí o kvalite turnaja. Myslím, že diváci sa majú na čo tešiť. Tešíme sa na ďalšie kvalitné zápasy a konfrontáciu s top českými tímami. Bude to náročný víkend, ale verím tomu, že sme pripravené podať čo najlepšie výkony,“ povedala Stašová.

  • Facebook

Čajky veria, že sa vo všetkých prípadoch budú môcť oprieť o podporu z publika, ako tomu bolo v doterajšom priebehu sezóny. Práve s povestným 6. hráčom na palubovke sa im podarilo dosiahnuť niekoľko veľkých víťazstiev v nedávnej minulosti. „Očakávam skvelú atmosféru, ale samozrejme, bude to ťažké. Proti nám budú stať veľmi dobré tímy, bude málo času na regeneráciu a na každý zápas bude potrebné byť čo najlepšie pripravení. Kľúčom bude koncentrácia na samých seba a zahrať v každom stretnutí dobre. Chceme vždy vyhrať a ja dúfam, že to budeme chcieť viac ako naši súper,“ vyhlásila James.

Z tohto pohľadu je kľúčový hneď prvý deň, štvrťfinálové duely rozhodnú o tom, kto si zahrá o medaily a kto len o 5. – 8. miesto. Prvým súperom Piešťan na Federálnom pohári bude minuloročný finalista, Sokol Hradec Králové (piatok 26. januára o 17.00 h). „Je to super, že môžeme odohrať takýto turnaj práve v Diplomat aréne. Dúfam, že si cestu do haly nájde čo najviac fanúšikov. Ich skvelú podporu, ktorú nám dávajú každý zápas, budeme určite potrebovať. Vzhľadom na kvalitu českej ligy, nás určite nečaká ľahký zápas ani so štvrtým nasadeným českým tímom. Hrajú rýchlo a agresívne, majú dobrých strelcov, určite to bude dobrý zápas,“ myslí si Stašová.

Úvodný štvrťfinálový deň štartuje už o 12.00 h, ďalšie dni sa bude hrať o celkové umiestnenie. K čo najlepšiemu umiestneniu Čajok bude potrebná aj vaša podpora! Vstupné na Federálny pohár je nasledovné: 7€ – vstupenka na 1 zápas, 14€ – celodenná vstupenka na 4 zápasy. Vstupenky si tradične môžete zakúpiť priamo v pokladni Diplomat arény, ktorá sa otvráa vždy hodinu pred prvým zápasom hracieho dňa. 

 

  • Facebook

Foto: Lukáš Droppan