Výhra nad Ružomberkom sa nerodila ľahko, ale Piešťany to zvládli

feb 12, 2024 | SPRAVY | 0 comments

Na druhý pokus sa duel Čajok s Ružomberkom v skupine o 1. – 4. miesto Niké Extraligy žien podarilo odohrať, no cesta za úspechom nebola v Diplomat aréne jednoduchá. Dlhšia prestávka sa podpísala na výkone, ale na konci dňa vzišli Piešťany zo súboja víťazne.

Pôvodne sa mal tento šláger a televízny duel odohrať na začiatku februára, ale na piešťanskej strane boli v tom čase početnejšie zdravotné starosti. Dvojtýždňová zápasová prestávka sa podpísala na hernom prejave, čo potvrdzujú aj slová trénera Petra Jankoviča: „Určite áno, tým, že sme boli chorí a dievčatá sa potrebovali trochu zotaviť. Niektoré hráčky prichádzajú po zranení, takže ešte nemajú úplne v sebe hernú kondíciu. Opäť to bol dvojtýždňový výpadok po nejakom vrchole, ktorým bol Federálny pohár, takže určite to bolo cítiť. To však pre mňa nie je ospravedlnenie, pretože rovnako na tom bol Ružomberok a aj ostatné tímy v lige. Takto sa na to nemôžem pozerať.“

Domáce hráčky v stretnutí ani raz neprehrávali, čo sa ukázalo ako dôležitý faktor na ceste za úspechom. Pravda, oproti predchádzajúcej konfrontácii vzdoroval Ružomberok podstatne dlhšie a viac. Dokázal to aj bez zranenej Andrey Andělovej. „Som si istá, že to mohlo byť lepšie, ale vždy je ťažké rozbehnúť sa po prestávke. Treba si zapamätať to, že sme bojovali a spoločne našli energiu, aby sme v tom zápase uspeli. Nehrali sme náš najlepší basketbal, ale vyhrali sme, čo je najdôležitejšie. Do nášho rytmu sa pomocou tvrdej roboty tento týždeň dostaneme a určite budeme pripravené na najbližší víkend,“ uviedla odhodlanie Evita Herminjard.

  • Facebook

Výkričníkom bol v tomto smere nástup do druhého polčasu, keď Čajky stratili 10-bodový náskok a umožnili súperovi dostať zápas do vyrovnaného stavu. „No nič, zostali sme hlavami v šatni. Vôbec sme nerobili to, čo sme si povedali, ale začali sme to plniť až od momentu, keď bol vyrovnaný stav. Hodnotí sa mi to ťažko, ale musíme to brať tak, ako to je,“ vyjadril sa Jankovič. K obratu napokon neprišlo a majster zvíťazil o 11 bodov (64:63). „Na začiatku druhého polčasu sme sa ako keby zľakli, ale našli sme slabé miesta Ružomberka a zlepšili defenzívu,“ prezradila Herminjard svoj pohľad na druhý polčas.

Fanúšikovia mali po dlhom čase opäť možnosť vidieť v zápasovom oblečení Andželiku Mitrasinovič, ktorá však napokon do konfrontácie s Ružomberkom nezasiahla. „Dá sa povedať, že trénuje, ale ešte nie je úplne v kontakte. Jej návrat sa blíži a ja verím, že to bude už čoskoro,“ vysvetlil tréner Piešťan.

Pre jeho tím išlo o záverečnú generálku na ďalší z vrcholov aktuálneho ročníka, Slovenský pohár. Na podujatí v Ružomberku (16. – 18. februára) budú Čajky obhajovať trofej pre víťaza, do turnaja vstúpia v semifinálovej fáze. Z tohto pohľadu bol práve súboj s „Ružou“ ideálny na opätovné naštartovanie do zápasového rytmu. „Aj pred zápasom som povedal, že pre nás je to výborná príprava. Prípravný duel so Šopronom nám odpadol, lebo sme museli dohrávať toto stretnutie, tak išlo o dobru prípravu na Slovenský pohár. Dúfam, že si zoberieme z tohto duelu ponaučenie, že nie všetky zápasy sa ľahko vyhrávajú. Ružomberok má kvalitu a vie hrať basketbal, takže treba byť obozretní. Na Slovenskom pohári nás nečaká nič ľahké,“ dodal na záver Jankovič.

Foto: Ladislav Duračka